Logo
 

Triptofán - okosságok

2016. 01. 13.
A triptofán mint speciális aminosav két dolog miatt érdekes: egyrészt az alvást elősegítő, másrészt a természetes növekedési hormontermelést fokozó tulajdonságaival.

 

Az optimális fejlődéshez optimális hormonszintek kellenek. Mindenki tudja, hogy az izomnövelésnek két alapvetű hormon-haverja van: a tesztoszteron és a növekedési hormon. Mindkettőt termeli a saját szervezetünk. És ezen hormonok szintjét természetes úton és természetes mértékben növelni tudjuk a fejlődéshez optimálisra.

Alapvetően a fene se gondolná, hogy lehet növekedési hormon szintet táplálékkiegészítőkkel hatásosan növelni. Pedig lehet.  

Mi a növekedési hormon feladata? Ez bonyolult, de egyszerűsítsük le: erősebb inak, több (!) izomsejt, erősebb izomrostok, kevesebb zsír. Gondoljunk arra, hogy a kövér kisbabából a növekedési hormon csinál normális testalkatú felnőtt embert, ami arányaiban kevesebb zsírt, sokkal nagyobb izomtömeget és persze csontnövekedést jelent. Egyértelmű, hogy a magas növekedési hormon szint komoly segítség az izomtömeg növelésben.

(Ezért használják a szintetikus növekedési hormonokat doppingoláshoz. Mi azonban a saját növekedési hormon termelésünket akarjuk serkenteni, nem magunkat tönkretenni. Természetes módon soha nem lehet olyan növekedési hormon szinteket elérni, mint kívülről bevitt doppingszerrel. Cserébe nincsenek meg annak káros hatásai sem. ) 

A triptofán érezhetően serkenteni tudja a növekedési hormon termelésünket. Mivel a növekedési hormon szintnek éjszaka, a regenerálódás időszakában kell magasnak lennie, ezért a triptofánt lefekvés előtt kell használni. 

Nagyon fontos, hogy csak külön hat, akkor nem, ha más aminosavakat és fehérjét fogyasztunk vele, mert ez utóbbi esetben beépül a fehérjeszerkezetbe, nem jut át a vér-agy gáton, és nem fejti ki az elérni kívánt hatást.

Nagy mennyiségű triptofán használata érezhető a sokkal pihentetőbb, mélyebb alvásban, és a reggeli zsibbadásban. Ugyanezt érzik az illegális növekedési hormon készítmények használói is.

A triptofán működik, ez nem kétséges. Van azonban egy kis gond: azért nem fogsz tudni komoly mértékű növekedési hormon szint fokozásra triptofánt használni, mert komoly adagban használni baromi drága. Drágább, mint a gyógyszer, amit a koxosok használnak.

Roppant tudományos kísérleteink azonban azt mutatják, hogy azért kisebb adagban is működik, főleg azoknál, akik alvás problémákkal küzdenek. Ezért van egy javaslatunk a józan felhasználásra.

 

A Scitec Tryptophan termék 60 db 500mg-os kapszulát tartalmaz. Ajánlott napi adagja 1 db. Ezen nem tudom, sírjunk-e, vagy nevessünk, mert olyan 10g (!) triprofánt ajánlanék lefekvés előtt, amivel 3 napig tartana ki egy doboz. De van kompromisszum: adagoljuk szépen túl, mondjuk napi 4-5-6 kapszula. Így még kezelhető a költség. Vagy használjunk tényleg csak napi egyet.

Vannak speciális napok azonban, amikor marha fáradtak vagyunk. Vagy éppen fel vagyunk pörögve, nem tudunk aludni. Vagy tudjuk, hogy keveset fogunk aludni, mert holnap korán kell kelni, vagy mert későn tudunk csak lefeküdni.

Na, ilyen esetekben nyomjuk fel a bevitelt. Ha napi egyet használsz, legyen alkalmilag 6 kapszula. Ha napi hatot, duplázd-triplázd meg arra az egy alkalomra. 

Meglepődve fogod tapasztalni, hogy mennyire pihentetően alszol, és kevesebb idő is elég. Minden hókuszpókuszt félretéve a tiptofán nagy mértékben segíti a regenerálódást.

Mire jó tehát a triptofán?

1. Jobban alszol tőle

2. Növekedési hormon szintet növel

3. Segíti a regenerálódást

4. Rövid idő alatt is kipihened magad a segítségével vészhelyzetben


Csodaszer keresése helyett érdemes kipróbálnod, mert egy doboztól megtudod, segíti a regenerálódásodat.

 

 

 

 

 Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
%
6 kg 
 / 4.8
20%   29 980 Ft  
23 990 Ft
60 kap. 
 / 4.7
5%   2 490 Ft  
2 365 Ft
700 gr. 
 / 4.8
5%   8 990 Ft  
8 540 Ft
1 kg 
 / 4.8
 
990 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104373 fénykép található.
Dorian Yates
Dorian Yates
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
Red Rock Reality 34.
Red Rock Reality 34.
Superbody 2012 - A legenda folytatódik ... 1. rész
Superbody 2012 - A legenda folytatódik ... 1. rész
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....