Logo
Superbody 2020, november 7. Kongresszusi központ
 

Izotóniás italok: kamu vagy sem?

2016. 05. 06.
Annyi folyadékfogyasztással kapcsolatos cikkünk van mostanában, hogy lassan mindenki bepisil, aki megnyitja a BodyBuilder.hu-t. De akkor sem árt tudni, hogy érdemes-e szórni a pénzt vagy sem.

 

Vannak, akik teljesen sportital-függők edzésen, mások azt hiszik, ettől lesznek izmosak; megint mások szerint teljesen felesleges. Van, akik szerint egyenesen átverés: az egyik szennylap pár éve átfogó cikket közölt arról, hogy a sportital-iparág mekkora kamu.

Több-kevesebb igazság mindenhol van. A legkevesebb nyilván a szennylapnál. 

Meg kell érteni, hogy a fogyasztói társadalalom elfajulása komoly probléma minden normális embernek. Nem lehet letagadni a tényt, hogy a mai ipari termelés célja kizárólag minél több szar eladása: ma már nem jó és minőségi terméket akarnak eladni, hanem olcsón gyártani és drágán eladni akarnak. Komplett iparágak épülnek a hiszékeny vevők átverésére komoly szinten.

Elég csak a közismert üdítőital néven forgalmazott mérgekre gondolni, de azt se felejtsük el, hogy az emberek 99.99%-a elhiszi a 100%-os gyümölcslét is. Részben ilyen a sportital biznisz is, ahol meg kell érteni: sportos életmód fílinggel leszirupozott színes, díszes vizet adnak el neked drágán. 

Azt állítani azonbam, hogy az izotóniás italok nem műkdönek, és az egész hülyeség, mert a hetvenes években még nem létezett, mégis lehetett sportolni, teljes hülyeség.  Arról nem beszélve, hogy van, aki vitatja a hidratáltság szükségességét, ami akkor is ótvar butaság, ha a gyártók erre is nagyon rájátszanak, mint kedvenc magyartalan szavunknál, a frissességnél. Hiszen kell a dezodor meg a lakásodba az illatosító, mert büdös vagy, te paraszt! Ezért logikusan vegyi anyagokat kell fújkálni a testedre meg a levegőbe, az nagyon friss, amikor beszívod. 

Nyilvánvaló, hogy a kocsmából, meg a számítógép mögül nullla sportmúlttal, befüvezve könnyen lehet nagy okosságokat mondani, de azt se felejtsük el, hogy például csúcsteljesítménynél MINDEN számít, a megfelelő hidratáció pedig főleg.  

Zsír hülyének kell lenni ahhoz, hogy ne értsük a mechanizmust: egy valódi, jó izotóniás ital lényege az, hogy pótolja a sportolás soránt elvesztett elektrolitokat, és kedvező ozmotikus tulajdonságai miatt hamarabb eltűnik a gyomorból, mint a víz. Azaz nem kell annyit inni belőle, és nem fog a víz a gyomrunkban lötyögni. Emellett némi szénhidrát segítségével enyhén energizál is.

Egyszerűen csak ki kell próbálni: még a kommersz izotóniás sportitalok egy része is valóban javítja ily módon az állóképességet. 

Ráadásul mivel táplálékkiegészítő gyártók is készítenek ilyen terméket, biztosak lehetünk benne, hogy valóban profi megoldás is létezik.

Mindazonáltal jelen cikk szerzője sem használ ilyet az edzéshez, mert van mire költeni ezen kívül bőven. A sportital használata nem hülyeség, de csak alkalmanként van rá szükség, például különlegesen nehéz edzésen, vagy nyáron, nagy melegben.

Két pofára öntözni az arcunkba nem valami költséghatékony dolog, mert alapjaiban az ára miatt elég nagy luxus. Nem kell nagyon elmagyarázni, hogy aki azt hiszi, ettől izmos lesz, az nettó hülye. Nagyon áttételesen segít csak az izomtömeg növekedésében az, hogy a sima vízfogyasztás esetéhez képest valamivel jobban megy az edzés - leginkább kimutathatatlan mértékben.

Ha kell, természetesen profi italport érdemes venni tasakos vagy kilós kiszerelésben, és magunknak bekeverni.

Újabban a gyártók l-karnitint is tesznek az italokba, amely segít a regenerálódásban, ez szintén pozitívum. De ettől még nem árt, ha a hűtőpultok színes termékeit oda helyezzük a fontossági sorrendben, ahova valók: nem kamu, de nem éppen létszükséget - bármennyire is szeretnék azt sugallni a nagy gyártók, hogy túl sem éled az edzést nélküle.Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
%
6 kg 
 / 4.8
17%   29 980 Ft  
24 990 Ft
90 tab. 
 / 5.0
 
1 590 Ft
0,5 lit. 
 / 4.7
 
4 190 Ft
30 tab. 
 / 4.6
 
2 690 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104379 fénykép található.
V. INBA Naturál Testépítő Nemzeti Bajnokság
V. INBA Naturál Testépítő Nemzeti Bajnokság
Aréna Kupa 2006
Tóth Dániel
Aréna Kupa 2006 Tóth Dániel
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
Golyó vállak
Golyó vállak
Hogyan kell nagy combot csinálni?
Hogyan kell nagy combot csinálni?
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink
BB.Tv - Nem kislányoknak!

Builder Gasztro - Főzőműsor testépítőknek

BB.Rádió - 100% Drugs Bunny

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....