Logo
 

Extrudált marhaburger

2017. 07. 07.
Nem a marhát extrudáljuk, hanem megpróbáljuk a szénhidrát részt kiküszübölni egy primitív módszerrel, a diéta érdekében.

Ideje hogy a gasztronómiai vizeire evezzünk, bár a gasztronómiának vize nem sok van, maximum bora, azt mi meg nem iszunk, mert 


a.) nagyon komoly sportolók vagyunk
b.) borban az igazság
c.) ha kell, belerakjuk a pörkűttbe.

Na, amit most csinálunk, ahhoz nem kell bor. Bár meg lehet azzal is próbálni.

Beszélgessünk a marhaságokról. Na most persze a gond, hogy ezt maximum olvasni tudod, válaszolni meg maximum levélben, de sebaj.
Magyarország burger nagyhatalom lett. Ez most hatalmas trendidivat, amit mi egy pillanatig sem akarunk követni, de mivel a legjobb ár/teljesítmény arányú húsunk a 2%-os darált marha, ezért abból kell valamit csinálnunk és a burger nagyon kézenfekvő. Sztékként is lehet kezelni a darált marha pogácsát, csak ugye azt nem nagyon kell rágni, nem rostos, más élmény. 

Zsömlét viszont nem akarunk enni, mit tehetünk akkor? Trükközünk.
 

A jó, érlelt marhahús íze önmagában jó. Só bors szinten is működik, de ha valami egész komoly élményt akarunk, ízesítsük be a húst. Nem pusztán fűszerezés, hanem worchester szósz, ketchup, mustár és természetesen apróra vágott (vagy lereszelt) hagyma például elég jó ötlet a só és a bors mellé, de lehet ezekkel a dolgokkal játszadozni.

Nem baj, ha a húst ezután hűtőbe rakjuk, hadd pihenjen és hadd érjenek össze az ízek. Szinte egy tatárt kapunk ilyenkor. 

Extrudált kenyeret fogunk használni zsömle helyett. 

Az extrudált kenyér a közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nem diétás, viszont egy szelet nagyon kis mennyiséget jelent, mivel könnyű, így ha kettőt használunk a hús alá és fölé, még mindig csak cirka 6g szénhidrátnál tartunk.
 

A bekevert húsunkból extrudáltkenyér - azaz téglalap - alakú, vékonyra nyomott "pogácsát" kell csinálnunk. (Persze ejátszhatjuk ezt pufirizzsel is.) 
 

A sütést érdemes olyan formában csinálni, mint egy sztéket: próbáljunk  meg kis zsiradékon kérget sütni, majd kisebb hőfokon süssük készre.
 
 
Azután tegyük ki egy tányérra, amire előtte helyezzünk szalvétát vagy papírtörlőt, hogy felszívjon valamit a sütéshez használt zsiradékból. 

 
Az összeállítás tetszőleges: saláta, paradicsom, uborka, vöröshagyma, tetszőleges szósz. 

Máris kaptunk egy kiváló diétás, marhahúsos ételt. 
 

Persze ha nincs kedvünk tökörészni és nincs diéta, szerezzünk egy zsömlét  a közértből (sose csomagolt burger zsemlét, mert az fos) és csináljunk egy jó vastag húspogácsából készült szaftos burgert.  Igen jól jön az edzés után. 

 


Bréking: Gyökeresen megváltoznak a profi kártya szerzés szabályai, és nem lesz több eltiltás a versenyzőknek, miután kettéválik az IFBB és az NPC.
Molnár peti mégsem tűnt el, nem ették meg a kínaiak, így mindent elmond a 2017-es kínai szezonnyitó versenyről, többek között a kolbász alakú uborkaállatról és a totál beteg következő szezonról.
A Scitec Nutrition sajtóközleményt adott ki a Scitec Mr. Olympia Éjszakája rendezvénnyel kapcsolatban. Az eredeti szövegből szemlézünk.
Termékajánló
%
0,5 kg 
 / 4.7
27%   4 790 Ft  
3 490 Ft
100 tab. 
 / 4.8
 
1 990 Ft
2,27 kg 
 / 4.7
 
18 040 Ft
0,5 kg 
 / 4.6
 
3 990 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
96926 fénykép található.
Nemzetközi Erőfesztivál
Szeged, 2003
Nemzetközi Erőfesztivál Szeged, 2003
MLO Fitness Olimpia 2000
Hartman Gabriella
MLO Fitness Olimpia 2000 Hartman Gabriella
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
Scitec Muscle Fest 2009 - 1. rész
Scitec Muscle Fest 2009 - 1. rész
Lehúzás széles fogással
Lehúzás széles fogással
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink





Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....