Logo
Superbody 2020, november 7. Kongresszusi központ
Eszteró Zsolt Naturál testépítő Blogja - I. rész  

Eszteró Zsolt Naturál testépítő Blogja - I. rész

Eszteró Zsolt Naturál testépítő Blogja - I. rész

"SunHorse" azaz NapLó by Eszteró Zsolt
avagy felkészülésem igaz története

Előszó:Nem gondoltam hogy egyszer én is NapLó-t fogok vezetni. Dehát igény van rá.
:-) Blogok eddig is voltak… érdekesek… és kevésbé érdekesek. Nem akarok én majmolni senkit egyszerűen havonta megosztom veletek a felkészülésem mozzanatait. Nemigen akarok én itt a magánéletről írni, meg a munkámról, de egy-egy nap, ha valami mélyebb benyomás ér, akkor azt le fogom írni. Szóval próbálom beleszőni a naplóba, a vért, verítéket, hülyeséget. Mert ugye aki látott már edzeni, az tudja, hogy előfordul, hogy énekelek vagy táncolok edzés közben. Szóval amolyan komplett elmebeteg vagyok aki azért odateszi ha kell.

2005 .novembert írunk. Lemegy az őszi versenyszezon és én egyre többször tettem fel magamban a kérdést. Megéri ez? Kell ez nekem? Meddig lehet ezt így csinálni? Egyre többet böngésztem különböző szövetségek honlapjait és mérlegelgettem az esélyeimet a naturál világversenyen. Sokan majd legyintenek hogy "na persze". Meg majd jönnek egy demagóg szöveggel, hogy "ez hülyeség", meg "lehetetlen", meg "ki kell számolni az ürülési időket"… meg ilyenek. Nem érdekel! Nem másnak, csak magamnak csinálom!

Tudom mivel jár egy versenyszint összehozása egy IFBB vonalban, és tudom mivel jár onnan továbblépni egy "eladhatóbb", nagyobb fizikum felé. Mérlegeltem és végleges döntést hoztam: tisztán felkészülni talán még nagyobb művészet egy világversenyre. Régebben talán én is azt mondtam volna, hogy nem is lehet megcsinálni. Most viszont sziklaszilárdan hiszem, igenis meg lehet csinálni az étkezés a táplálékkiegészítők és a pihenés helyes kombinációjával. Mindent megterveztem a felkészülés periódusaitól kezdve a használt tápkiegeken át egészen a már most készen lévő pózolózenémig. Agyban teljesen a helyére raktam mindent, mert itt dől el a dolgok nagyobbik része! Hatalmas kihívás lesz az biztos. De meg tudom csinálni! Nem akarok én amolyan "train hard, train natural" hittérítő lenni, egyszerűen csak meg akarom mutatni, hogy túl van értékelve a szteroidok szerepe.

Mi az elsődleges motiváció? Ki a fene ne szeretne Amerikában versenyezni… Ott az őshazában. Ott megmutatni, hogy vannak Európában is showmanek. Ott ugrani szaltót, ott electric boogizni… egy hálás közönségnek, akik szeretik a showt! Reálisan gondolkodva: milyenek lehetnek az esélyeim? Benne leszek az első háromban, és jobb formát hozok mint eddig bármikor.

Cél a Musclemania World, Los Angeles, november 17.

A felkészülést február 1-től számítom. Jelenleg 88 kiló vagyok. Az alapozás része 6 hónapot fog igénybe venni, azaz júliusra a súlyom előreláthatólag 92-95 kiló lesz, ahonnan 4 hónap alatt 77(!) kilóra fogok visszafogyni. Ez a súly pontosan az lesz amit az Osztrák Nagydíjra vittem tavaly. Az alapozás alatt már a táplálkozásom is megreformáltam és remekül reagálok csak az új "diétás" étrendre.

Kiegészítésként sok mindent kipróbáltam már, ami egy picit is segíthet a "szteroidutánzóhormonkörnyezet" kialakításában. A tribullus ugyan működik, de ördögi kör, mert a szaponintartalom ha magas, az jó, viszont tönkreteszi a gyomrot, ha viszont alacsony akkor nem mükszik. A legfontosabb, hogy milyen talajon és milyen környzetben termett. Erre a legalkalmasabb a "Sopharmás" tribulus. De mi az, ami legjobban müködik? Egyszerű. Se nem prohormon, se nem tribu, se nem yohimbin… úgy hívják, hogy Cink. Ebből is a kelát és citrát forma, ami használható. Ha egy kicsit túl akarsz lépni rajta akkor pedig ZMA.

Térjünk rá az étkezésre. Miből áll a napi kajám? Sokan tudják, hogy én turmix mániákus vagyok, így az most sem maradhat el. MyoMax "fullturmixot" választottam, és már az első hét igazolta, hogy jól volt a választás. Energizáltabb vagyok és remek a munkakedvem. Perpill napi 5-ször iszok shaket. Mellette 3 csomag pufirizs. Reggel-ebédre meg vacsira pedig durumtészta+csirkemell felkockázva vagy halfilé. A csokit és a fehérlisztből készült étkeket teljesen kizártam az étrendemből. Tulajdonképp a szokásos versenydiétám kevésbé szigorú változata ez. Az edzésem is marad az egy nap / egy izomcsoport. Hétfőtől-péntekig. Az edzésbe meg lassan belevisszük az erőltetett ismétléseket, és számomra a mazohizmus netovábbját jelentő, 40-50-es ismétlésszámokat. De megmutatom majd, hogy a fitneszes kissrác azért csinálgat 500 kg-os lábtolásokat vagy 200 körüli guggolásokat is.

Időnként lehet, hogy pár véletlenül elmosódott vagy full felöltözött fényképet is leközlök, hogy épp hol állok a felkészüléssel. :-DDDD

A képeknél meg majd megkérdezem mint Csoki az Üvegtigris I-ben "Na mivan? Sokkot kaptál mi?" :-DDDD

Ja meg… (ez így illik ilyenkor), felsorolom, hogy kik lesznek ennek a remélhetőleg sikersztorinak a résztvevői: Köszönet a Goodwill Pharmának, akiknek jelenleg is dolgozom az edzősködés mellett, köszönet a családomnak, hogy mellettem vannak, külön hatalmas köszönet a rettenetes Gajda Zoltánnak, aki eddig is mindenben támogatott, köszönet Giliga Georgenak, az edzőtársamnak és köszönet a BB magazínnak, hogy lehetővé teszi a táplálékkiegészítők rendelkezésemre bocsátását és eme hihetetlen felkészülés krónikáját az igazhitű badis nemzedék rendelkezésére bocsátja.

Ima: Énistenem, jóistenem a vízumom csak meglegyen! Ámen!

To be continued…}
001 (2006.02.12) | 002 (2006.03.12) | 003 (2006.04.30) | 004 (2006.06.01) | 005 (2006.07.04)
006 (2006.08.07) | 007 (2006.09.30) | 008 (2006.10.17)
Címoldal | Sztárprofil | Interjúk | Videók | Vissza


Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
330 gr. 
 / 4.7
 
4 590 Ft
3,06 kg 
 / 4.4
5%   14 990 Ft  
14 240 Ft
3 kg 
 / 4.5
12%   16 990 Ft  
14 990 Ft
%
1,8 kg 
 / 4.5
20%   19 890 Ft  
15 990 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104379 fénykép található.
Superbody 2009
Újonc Összetett
Rákóczi Zsolt
Superbody 2009 Újonc Összetett Rákóczi Zsolt
Sexy & Fit
Tylene Buck
Sexy & Fit Tylene Buck
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
Combnyújtás 3.
Combnyújtás 3.
Minden amit tudnod kell a marhahúsról
Minden amit tudnod kell a marhahúsról
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink
BB.Tv - Nem kislányoknak!

Builder Gasztro - Főzőműsor testépítőknek

BB.Rádió - 100% Drugs Bunny

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....