Logo
Eszteró Zsolt Naturál testépítő Blogja - II. rész  

Eszteró Zsolt Naturál testépítő Blogja - II. rész

Eszteró Zsolt Naturál testépítő Blogja - II. rész

SunHorse 2.rész: "Egy átlagos napom"

Előszó: Hát nem hittem volna hogy ennyi támogatót szerzek egy ilyen webnapló leközlésével. Már az első nap egy tucat e-mail érkezett hogy mennyire "királyság" amit véghez akarok vinni…próbáltam is mindenkinek válaszolni…akinek nemsikerült időhiányában,attól elnézést kérek ezúton is.


Kinőttem a lakást. :-)
 
Március eleje. Alakulóban van valami. 90 kiló. A Musclemania World 8 hónapnyi távolságra van. Hál' istennek úgy tünik az amerikai meghívólevél is elintézést nyer Bodza Ferenc úr segítségével. 2-3 héten belül az összes irat a rendelkezésemre áll ami a vízumhoz szükséges lehet.

A privát életben most mégtöbb a meló. Egy seggel próbálok megülni három lovat is. Ez nem is lenne baj, de magával vonzza azt, hogy a legtöbb esetben hajnalban kell edzenünk. Ez sokszor 6 órás edzéskezdést jelent, de ha megszokod akkor még jobb is. Nincs tele még az agyad ilyenkor a nap dolgaival, nyugodt vagy és megfelelően tudsz koncentrálni. Az edzőteremben még kevesen vannak, így a gépeknél és súlyoknál nincs sorbanállás. Bele vagyok betegedve ha bármire 1 percnél többet kell várnom.


Oldalbickóka
 

Reggel 5 óra. Az itthoni kávé után elkészítek egy Stallone Instone fehérjét. Nagyon kafa... akármennyi vizet rakhatsz hozzá akkor is tejbegrízt kapsz :-) Nagyon fini de kb 5-6 deci vízzel lesz iható állagú. Összeszedem a cókmókom és irány az edzőterem. George barátom már lent vár a kocsiban. Útközben ráhangolódunk az edzésre egy lágy System of a Down muzsikával, esetleg egy kis Cypress Hill-el. Meg most nagyon teccik az Apocalytica, akik nagybőgővel meg csellóval nyomják a zúzást. Ez úgy megadja az alaphangot, mert bent vagy épp valami vicces latin zene megy amire mindig valami hülye magyar szöveget költök vagy a szokásos "nagy slágerek" ami mindenre jó csak épp edzésre nem. A megérkezés után szertartásosan megiszom a benti "fullturmixomat" ...apropó fullturmix... találtam egy újat... többet tud mint az előző és jobb az ára: Lean Gainer. Kanadai cég... Henderson Thorne profi badist is ők támogatják, csak nem lehet rossz. Amivel többet tud a Myo-nál, hogy tartalmaz tribut, metoxyizoflavont és ecdysteront. Az íze kevésbé telt, az állaga kevésbé sűrű de eddig tetszik. Na mikor ez megvagyon, gyön egy kis Cell Tech a Muscle Tech-től. Ezis egy jó kis kreatin transzport cucc alfa liponsavval. Kis szépséghibája hogy nagyon gyümölcsízűt lehet tőle órákig böfögni. Van akinek nem bírja a gyomra, tehát csak olyanok vegyék akik túlélőknek tekintik magukat :-)


Fontos a szakirodalom olvasása :-)
 

Na szóval előkészület megvolt... ülepszünk egy kicsit... dumálunk egy kicsit edzés előtt.... oszt mehet az ipar. A nagy ismétlésszámok még mindig a kedvenceim egy-egy nagynyomás után. A gyakorlatok sorrendjét *KPO tréning systemmel döntjük el. A nagy ismétlészámok általában a nagysúlyok után jönnek. Az érthetőség kedvéért megcsináljuk pl. az oldalemelést 4×10-et 22-24 kilóval. Azután fogunk egy 7 kilós kézisúlyzót és az alap hogy 50 ismétlés alatt aki lerakja az nem férfi! :-DDDD Volt, hogy 100 ismétlés lett. De nálunk minden előfordul a részismétlésektől kezdve egész a statikus kitartásokig. Na pl. ez is egy olyan dolog, hogy a statikus kitartások pl. oldalemelésnél vagy bicepsznél is remekül sűrűsítik az izmot. De hát a kutya nem csinálja mert nem trendi.


Kettős bickóka
 

Sőt épp a napokban fejlesztettem ki egy új tricepszgyakorlatot, amit mellgépen végzek. Nagyon hülyén néz ki, de nagyon pumpál. Remek gyakorlat lehet olyan embereknél, akik még nem tudnak tolódzkodni és/vagy idősebbeknél, akiknél az izületek védelme kiemelten fontos. Tudom, hogy nem szokványos az edzésünk a gyakorlataink, de én magam sem vagyok egy szokványos figura. Szürke edzés, szürke ember, szürke élet! Nem erre van szükségem! Igenis legyen változatos az edzés és ne féljünk új dolgokat kipróbálni. Igenis vannak remek edzésrendszerek és edzés technikák. Mindenkinek van olyan, amit érdemes kipróbálnia. Sokan csak az alapedzésben, az erőltetett ismétlésekben és a nagy súlyokban látják a megoldást és nem akarnak, vagy nem tudnak továbbnézni. Ők a vesztesek! Bár ha megelégszel az állóvízzel... te tudod (Mi a különbség a tó és a gumicsizma közt?..?...Az egyik állóvíz a másik meg vízálló!) Én kérek elnézést!

(Edzés alatt a pihenőkben néha jókat mosolygunk pár srác viccesnek tűnő edzésén. Nagyon komoly műsorszámok vannak. Pl. hogyan csináljunk csapatmunkát a fekvenyomásból, vagy hogyan lehet egy levegővel végigmenni az edzőtermen (1000 négyzetméter) :-) Ezek azok az emberek akik csak lopva mernek pózolni az öltözőben a mosdó feletti tükörben vagy a budiban, és ha esetleg valaki meglátja őket akkor úgy tesznek mintha éppen a sérót lőtték volna be vagy nyújtózkodnának :-DDD

Az igazi badis egoista, kellően nárcisztikus és megfelelően tudja kezelni az "intelligens testépítő" és a "beképzelt bohóc" közötti szakadék áthidalását.

Na a kis eszmefuttatás után vissza a ténykedésemhez. Az edzés végén jönnek egymást váltva a vendégeim. Szeretek velük foglalkozni! Jó látni ahogy változnak, erősödnek. Az edzés hatására hétköznapi életben is sok problémájuk megodódik és ezt elmesélik. Te ugyanúgy vagy nekik egyszerre edző és sokszor pszihológus. Együtt élsz velük nap-mint nap. Belelátsz az életükbe, és igénylik azt, hogy amiben tudsz segíts nekik. Versenyzők is egyre többen keresnek meg. Úgy tűnik a tavaszi szezonban is elő tudok rukkolni új felfedezettekkel.


Apocalyptica a testépítésben
 

Délután ismét bevesszem a repertoárba az akrobatika edzéseket. Szükség lesz rá! Jót tesz az izmoknak. Laza leszel tőle és nem a robotzsaru jut eszébe az embereknek rólad. Ilyenkor jut időm egy kicsit lazítgatni és nyújtani. Este még visszamegyek edzést tartani és mire hazaérek már nem kell estimese. Szerencsére a párom sokszor elkészíti az esti menüt.... így nekem már csak asztalhoz kell ülnöm.

A tápkiegeket most az alábbiak szerint osztom be:

  • Hajnal 5 óra: Zinc 50 mg, C-vitamin 1000 mg
  • Reggel-este: Instone (egy adagja 44 gramm fehérje!)
  • Edzés előtt-edzés után-kora délután: Lean Gainer
  • Edzés előtt a "full turmix" után: Cell Tech

Mivel én nagyon hiszek az inzulinutánzókban, ezért helyet fog kapni a felkészülésben a vanádium szulfát és az alfa liponsav. És ide a kiegészítőkhöz soroljuk már oda a Szentkirályi rózsavizét. Egy italdepó szállítja nekem be az edzőterembe és csak én vásárolom. Tök vicces. Pedig én jónak tartom… jót tesz a gyomromnak… energizáltabbá tesz (ginseng kivonat és guarana is van benne). Ez a rózsikavíz nekem olyan mint másoknak a gyógyteák. Ha hiszel benne működik!


(*Kő, Papír, Olló)

To be continued…}
001 (2006.02.12) | 002 (2006.03.12) | 003 (2006.04.30) | 004 (2006.06.01) | 005 (2006.07.04)
006 (2006.08.07) | 007 (2006.09.30) | 008 (2006.10.17)
Címoldal | Sztárprofil | Interjúk | Videók | Vissza


Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
108 kap. 
 / 4.3
5%   7 990 Ft  
7 590 Ft
2,27 kg 
 / 4.7
 
14 990 Ft
%
6 kg 
 / 4.8
20%   29 980 Ft  
23 990 Ft
100 g.k. 
 / 4.8
5%   3 190 Ft  
3 030 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104376 fénykép található.
Superbody 2012

Földvári Attila
Superbody 2012 Földvári Attila
MTBÉ 2005
Muscularity Round
Kormány Mihály
MTBÉ 2005 Muscularity Round Kormány Mihály
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
Bodó Imi - Bodys Esküvő
Bodó Imi - Bodys Esküvő
BB.Tv Episode #25.
BB.Tv Episode #25.
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....