Logo
Kiss Jenő  

Kiss Jenő

Drugs Bunny beszélgetése Kiss Jenő Mr. Univerzummal

Szerkesztőségünk vendége egy olyan személyiség, aki, mondhatnánk nem minden bokorban terem a mai testépítő világban, sőt a sportvilágban Magyarországon. Lehet itt vitatkozni méreteken – bár nem igen van, aki őt csúcsformájában megverhette volna - vagy bármi máson, tartok tőle, egyhamar nem lesz követője. Ha ehhez vesszük még személyiségét, segítőkészségét és nem elhanyagolható szerénységét is – én láttam edzőteremben úgy, hogy ha rám nem köszön, észre sem veszem, hogy ott van – akkor körülbelül sejthetjük milyen emberről van szó. Pedig nem kevesebb ő, mint egy Legenda – Kis(s) Magyar Legenda ugyan - de példaképe a mostani testépítő generációnak. Az egyetlen magyar Mr. Univerzum – és itt gondolkozzunk el, hány amerikai profi testépítő sztár nyert amatőr világbajnokságot!

Nem részletezném a karrierjét itt, egyrészt honlapján olvashatóak az infók, másrészt a kissé kicsapongó stílusú beszélgetésből kiderül minden Kiss Jenő, Mr. Univerzummal kapcsolatban a versenyzésről, magánéletéről és terveiről.

Drugs Bunny: Hogyan kezdődött?
Kiss Jenő: Teljesen halandó módon, a bátyám edzett otthon, és ahogy elkezdett izmosodni, én is kedvet kaptam rá. Gyerekkorom óta, amire így visszaemlékszem, kiskoromban is az volt a vágyam, hogy izmos legyek.

B: Elég fiatal voltál, 13 körül?
J: 14.

B: Emlékszem láttam egy fényképet, még Anyukád mutatta, amin bazi nagy combod volt, pedig még nem is edzettél… sportoltál előtte valamit?
J: Kipróbáltam sok mindent: foci, birkózás, vízilabdázás…

B: Hogyan kerültél egyesületbe?
J: Erzsébetre mentem le először, akkor még az ESC volt. A Pintér Ferivel ott találkoztam, de akkor még nem tőle indultam, hanem átkeveredtem Budára a Vízivárosi SC-be, a Bem rakpartnál.

B: A Bem rakpartnál, az a terem volt akkor is a Vízivárosi?
J: Igen, egy pincében van.

B: Oda most csak mamuszban lehet bemenni, mint egy múzeumba!
J: (nevet) Tudod, milyen szakadt volt az?!

Robi: Neked a bátyád is versenyzett?
J: Nem, csak amíg a katonaság elérkezett, addig nyomta aztán be is fejezte… sőt még a kisfiát se engedi le hozzánk a terembe! (nevet)

B: Akkor a Vízivárosiból kerültél vissza a Csilibe, Erzsébetre?
J: Igen előbb jött a Kraftwerk és utána mentem Erzsébetre.

B: Mikor volt az első versenyed?
J: ’89-ben.

B: …Amit meg is nyertél, ha jól emlékszem, ifi-ben. Egyszer láttalak minősítőn ’91-ben talán… nem felejtem el sosem, az volt a guggolásos móka.
J: (nevet)

A következő történt azon a bizonyos minősítő bajnokságon emlékeim szerint: mivel az indulók zöme elsősorban kezdő volt, akadt még 70 kilós fekvenyomás is, 145 kilót teljesített guggolásban pl. Seregi László, aki akkor már bajnok volt. Kiss Jenő 180-ra kérte a súlyt, ami nagy súlynak számított, a közönség érdeklődve figyelte. Guggolt bele szép szabályosakat, nagy taps, majd harmadik kisérletre 240 kilóra ugrott a súly. Leguggolt vele szép lassan, szenvedett kicsit felállás közben – a nézők feszülten figyelték, fel tud-e állni – majd beleguggolt mégegyet aztán lazán még vagy hatot!
Nagy röhögés volt, amikor leesett mindenkinek, hogy csak megjátszotta az első ismétlésneél, hogy olyan nehéz!

B: Hogyan érted el a profi státuszt? Junior, magyar, utána felnőtt…
J: Junior, felnőtt, abszolút bajnok lettem, egy-két nemzetközi…

B: Akkor már Pintér Feri volt az edződ?
J: Igen.

B: Volt akkor már Fitness 2000?
J: Igen, ’91 óta.

B: A VB volt először… ’94ben?
J: ’95-ben lettem második és ’96-ban első.

B: Akkor megszerezted a profi státuszt.
J: Másfél évvel később.

B: Ez a normális eljárás?
J: Ez az itthoni normális eljárás! (nevetés)

B: Ekkor kezdődtek a profi versenyeid, ha jól tudom, három volt?
J: Volt egy Német GP, aztán az Iron Man, majd a Night of the Champions.

B: És lett volna a Mr.Olympia…
J: Az a VB után lett volna… de el lett szúrva, majd rá egy évre megint el lett szúrva. Úgy működik, hogy két évig van jogod elindulni, ha megnyered az abszolút kategóriát, de abból csak egyet használhatsz ki. Vagy rögtön indulsz, vagy egy évet vársz és a következő Olympián indulsz. Általában azt csinálják, hogy ha valaki megnyeri az amatőr VB-t, kihagy egy évet és csak az Olympiára készül.

B: Szerinted miért lett elszúrva?
J: El lett linkeskedve.

B: Szövetségi szinten, úgy érzed?
J: Nem, inkább arról van szó, hogy nekem kellett volna ezzel foglalkozni… de egyrészt még agyatlan is, meg fiatal voltam és úgy éreztem, nekem a versenyzés a dolgom, tehát nem az, hogy ezek intéződve legyenek.

B: Ez most egy marha diplomatikus válasz volt!
J: De utólag ez így van, ezt így tudom átértékelni… végülis annak is örülnöm kellett, hogy egyáltalán valaki segít rajtam, vagy segít készülni.

B: Igen, fel lehet így is fogni.
J: Annyi, hogy be lett ígérve, de nem lett teljesítve, ennyiben nem enyém a felelősség talán.

B: Akkor még a MATESZ volt, viszont ez szövetségi dolog. A másik, amit hallottam, hogy horror összegbe került a felkészülésed. Voltak szponzorok meg ilyesmi?
J: Mindig volt valami.

B: Anyagilag szponzoráltak, vagy inkább táplálékkiegészítőkkel?
J: Táplálékkiegészítőkkel, meg anyagilag is, volt, hogy csirkemelleket kaptam. Az Ildikóék, akik most a Profi Liga, ők szponzoráltak sokáig.

B: A Louival (szerk.megj.: a magyar profi versenyek promotere, Loui Koncz) együtt volt már akkor?
J: Nem, én hoztam össze őket.

B: Beszéljünk kicsit arról, hogy mi az, amit most csinálsz? Illetve igazából senki nem tudja, hogy alakult a karriered és hogy mi van veled most, pedig sokan kíváncsiak rá.
J: Végül is elegem úgy lett az egészből, hogy már nagyon sok hercehurca volt ebből a kapok-nemkapok dologból, aztán elborultam.

B: Gondolom erős koppanás volt az Olympia.
J: Végül is azon már túl voltam mert utána még 2-3 évig versenyeztem… az Olympián túltettem magam és megint azért hajtottam, hogy kvalifikáljam magam. De egyrészt beleléptem a profi világba és láttam, hogyan alakul az egész.

B: Milyen a profi világ?
J: Ugyanaz mint a politika: olyan emberek dirigálnak, akiknek szerintem köze nem szabadna, hogy legyen a dolgokhoz. Jó, hogy üzletembereknek kell vezetni az üzleti részét, de nem olyan módon, úgymond leköpködve a versenyzőket, hiszen belőlük élnek. A versenyzőknek ki van dobva valami, ők meg élnek, mint Marci Hevesen.

B: Gondolom, ez a helyezéseken is látszott, meg azon, hogy kinek van esélye, ki tud végezni elöl. A három profi verseny után meguntad a hercehurcát, mikor nyitottál termet?
J: Amikor a VB-t megnyertem, előtte 3-4 hónappal nyitottunk meg.

B: Az a Mázsa téri volt? Miért jöttél el onnan?
J: Mert már majdnem ránkszakadt a mennyezet, mindenféle bonyodalom volt, birtokviszály, egyáltalán azt sem tudtuk a végén, hogy kitől béreljük. A tetőt nem voltak hajlandóak megcsinálni és volt 12db vödör amibe csöpögött le a víz.

B: Akkor átköltöztetek az Őrs Vezér térre, a metróállomáshoz, ami azóta fejlődött is tovább, mégegy szint nyílt.
J: Igen.

B: Mi a véleményed azokról a pletykákról - sőt egy ’92 körüli Body&Powerben is említettek ilyet - hogy Te agyonkoxoltad magad, mittudomén milyen beteg lettél stb.? Mindenkiről elterjed, aki a csúcson van/volt, kezdve Arnold Schwarzeneggertől. Volt-e valami bajod, vagy észleltél-e bármi negatív egészségügyi hatást a koxxal kapcsolatban?
J: Szervezetileg semmi. Eleve az életvitellel is járt, hogy idegileg kicsit - úgy érzem - hogy meggyengültem.

B: Diétázás, idegeskedés?
J: Persze, de más semmi.

B: Én se látlak olyan nagyon betegnek. (röhögés) Azt nem értem, hogy Magyarországon senki nem ért el ilyen sikert ebben a sportban mint Te, de ha valaki ilyen pozícióban van akkor minden baromságot kitalálnak.
J: Ez természetes dolog, ebben sportban meg pláne ezzel tudnak csak viaskodni, hiszen nyílt titok a kox.

B: A másik dolog, amit nagyon utálok, amikor jönnek azzal, hogy a Kiss Jenő hogy össze van esve, mit gondolsz Te erről?
J: (nevet) Én így is Kiss Jenő vagyok, teljesen mindegy, hogy nézek ki.

B: Azt mondtad nekem még régebben – egyébként nem vagy éppen túl kicsi, hozzáteszem – hogy „így érzed jól magad, nem kell cipelni azt a nagy tömeget
J: Igen, végülis lelkileg azóta sokkal jobban érzem magam, a testem kívánja néha a kemény edzést, de azt se sűrűn.

B: Edzel most is rendszeresen?
J: Az edzést azt imádom, ugyanúgy kiélem magam edzésen.

B: Előfordul, hogy kihagysz? Nekem mondtad, hogy az üzlet miatt volt, hogy nem tudtál edzeni.
J: Ez most is van, előfordul hogy egy hét kimarad… idő mindig lenne rá, csak már úgy elfáradok.

B: Hány kiló vagy?
J: 108.

B: 108 kiló vagy? Voltál ilyen 94 körül, vagy ez valami hülye pletyka?
J: Voltam 94-95 körül, de az akkor volt, amikor profi voltam és volt egy nagyon komoly influenza, meg „üres” is voltam, meg ki is hagytam és akkor nagyon leugrott! De akkor végülis zsírmentes voltam.

B: Mennyi volt a legnagyobb súlyod vastagításnál?
J: 131 kg.

B: Beszélgettünk régebben arról, hogy nem nagyon edzettél relatíve nagy súlyokkal, még Te mondtad nekem régebben, hogy ne őrültködjek!
J: Az elején mindent kipróbáltam… aztán meg is bántam, volt két mellszakadásom. Nem teljes, csak ilyen kis részleges, de annak a nagy súly volt az oka. A testépítés arról szól, hogy ésszel, olyan súllyal edzzél, amivel szabályosan tudsz. Jó, néha meg kell szaggatni, de állandóan nagy súlyt összevisza rángatni, ennek semmi értelme. Egyrészt csúnya lesz az izomforma, mert nem teljes úton dolgozik, másrészt könnyű sérülést szerezni és előbb-utóbb az ízületek biztos, hogy megbánják.

B: A táplálékkiegészítőkkel hogy állsz? Mennyire preferáltad az ilyen dolgokat?
J: Fehérjét azt szinte mindig ittam, amino meg vitamin pak amikor volt pénz… inkább másra ment! (nevet)

R: Mindenki azt várta, hogy a Kiss Jenő szárnyai alól röpködnek kifelé a nagy tehetségek… nem akarsz foglalkozni az utánpótlás neveléssel? Ennek az az oka, hogy nem lehet találni megfelelő alanyokat erre, vagy Te nem akarsz másokat erre az útra vinni. Vagy ez csak a szövetségek körüli folyamatos bonyodalmak miatt van?
J: Nem, az az igazság, hogy nagyon nem érdekel már ez a versenyzés része, ez csak egy púp lenne a hátamra. Rengeteg gonddal jár egy versenyző és engem most már csak üzletileg érdekel… és ha egy teremben ott van egy versenyző, akkor van ordibálás, súlydobálás, „menny innen”, idegbetegség - szerintem üzlethelyiségbe nem való versenyző. Voltak, el is küldtem őket a Pintér Ferihez. Kegyetlenül hangzik, de van annyi dolog, meg minden, hogy idegileg én már nem szeretném.

B: De vannak azért tanitványaid most is?
J: Személyi tréning, persze, meg hát ott van 250 vendég, van amikor 300, akivel foglalkozom, tehát így megvan ez a része, mert állandóan csak ezek a kérdések fogalkoztatnak reggeltől estig. Sok lenne már oda egy versenyző. Most segítek egy srácnak aki fog versenyezni, de őt is a Vidához fogom vinni.

R: Én megértem túl sokáig voltál benen a dolgokban…
J: Igen, meg úgy érzem, őszintén tudom nézni, tehát magamból kiindulva… tudom, hogy én milyen voltam, amikor versenyző voltam, és mennyire láttam önző módon ezt az egészet, mert a testépítő az az. Így most, hogy kívülálló szemmel tudom nézni, és szerintem kurva ciki egy versenyző ahogy viselkedik! (röhögés) De ezt ti is látjátok, miről van szó. Van egy-két intelligensebb srác, de…

R: …de a legintelligensebbhez se lehet diéta közben szólni…

B: Vállalsz még fellépéseket? Bírói vagy egyéb feladatokat? Bár én tudom, hogy testépítő versenyre nem nagyon hívnak, a múltkor valami aerobik-rendezvényen voltál.
J: Akkor bérleteket adtunk át, inkább a teremnek reklám célból volt.

B: Ezen mindig kiakadok, hogy pont téged nem hívnak meg, mint a profi EB-n ahol a boxoló Kokó volt a sztárvendég.
J: Megmondom őszintén, nem bánom, mert végül is egy olyan társulattól mentenek meg ezzel, akiket nem kívánok.

B: De idén már, meglepő módon a Mátra Kupán méltatták a nagy magyar testépítőket és rólad is volt szó. Más: tervek?
J: A terem, ebben látok csak relációt, hogy biztos jövőt csináljak, hogy megéljek: szeretnénk fejleszteni, egy saját termet csinálni most már, nem bérelt helyiségben. Aztán talán világot lássunk 40 évesen… normál emberi célok. Kertes ház, medence 3 szoba, 4 kerék stb… (nevet)

B: Van már terv, hogy hol lenne a saját terem?
J: Mindenképp Kőbányán maradunk, de többet nem mondanék, mert nem akarom elszólni magam, mert akkor nem jön össze.

B: Ragaszkodsz Kőbányához?
J: Igen, Kőbánya lejjeb nem fog menni, csak felfelé, fejlesztik is, a „Kőbánya” szó már nem úgy hangzik, mint pár évvel ezelőtt.

R: Az, hogy Mr.Univerzum vagy, üzletileg segít? Vagy inkább az segít, hogy Te Kiss Jenő vagy és ott vagy személyesen? Megérte akkor így a versenyzés?
J: Igen, mert az emberek szemében egész mást jelent, mint az én szememben, máshova rangsorolnak és ezzel tudom vinni a termet: eleve máshogy néznek rám, megfogadják amit mondok és én is úgy állok hozzá, úgyhogy szerintem ez sokat számít.

B: Majdnem megvan az a marketing erőd, mint a Schobert Norbinak! (nevetés)
J: Hálistennek a teremnek olyan híre ment, hogy sokan azért járnak hozzánk, mert fogalkozunk a vendégekkel. Ez valójában nem egy fullosan felszerelt terem, nincs harminc aerob gép, de aki hozzánk jár – a mag - az miattunk jár oda.

B: Nem is lehet megmozdulni nálatok, annyian vannak, ezért nem járok oda! Összességében megérte belekezdeni a versenyzésbe?
J: Persze, mindenféleképpen…

B: Tehát annak ellenére, hogy kvázi negatívan jöttél ki…
J: Nem, ha úgy érezném, akkor szarul érezném magam. Szerintem én pont jókor léptem ki ebből: innen továbbmenni eleve egészségügyileg sem pozitív dolog, meg ez a profi világ olyan megalázó szerintem, hogy nem embernek való.

B: Csak az vígasztaljon, hogy az amatőrvilág is tök megalázó…
J: Szerintem ez is romlik úgy, mint ahogy a világ is egyre mocskosabb.

B: Van valami olyan érzésed, hogy annak idején más fíling volt ez az egész? Edzeni, versenyezni? Lehet hogy kevésbé volt üzleti?
J: A rendszerváltás előtt még volt benne fíling… most már annyira elanyagiasodott a világ, hogy nincsenek értékek, most már az számít, hogy van-e pénzed, ettől függően van értéked.

B: Igen valamilyen szinten ez a termeken is látszik, az olyan termek amelyek tele van csilivili kardigépekkel, mindig tele vannak sznobokkal.
J: Kell egy 30 év, mire tisztelni fogják a sportolókat, minden sportban. Most még csak a nyugat mocska jött ide be.

B: Általánosságban szerinted népszerűbb lett a testépítés azóta? Mint edző észreveszed azt, hogy ciki kimenni a strandra gyúrás nélkül, stb.?
J: Sokan érzik úgy, igen. Szerintem minden második ember lejár valahova.

B: Ehhez képest a versenyek a kutyát nem érdeklik.
J: Nem olyan szinten érdekli őket ez a sport, mert számukra ez elérhetetlen. És valahogy védekezniük kell az ellen, hogy ők még nem olyanok vagy nem tudnak olyanok lenni és ebből alakulnak ki ezek az „izomagyú” dumák.

B: Mit szóltál a naturál-mozgalomhoz?
J: Nevettem egy jót! Ez is üzlet…

B: Igazából a naturál odal lett volna az, ami a hétköznapi emberek számára elérhető.
J: Csak ez ebben a formában nem testépítés. Egy atléta is tud olyan lenni, annak is kifejlődhetnek ennyire az izmai.

B: Amikor versenyztél, milyen táplálékkiegészítőket fogyasztottál, mi az, amit ajánlasz?
J: Hármat tudok javasolni, ami szerintem kötelező lenne: fehérje, amino és vitamin-ásványi só pak. A többiért nem nagyon vagyok túlzottan oda.

B:Sokan várnak csodát a kreatintól…
J: Persze. A szervezet az olyan, hogy ha valamiből hiányod van előállitja a kajából… így van ez a kreatinnal is. Pl. ha megeszed ezt a diktafont… (röhögés) a szervezeted azzá alakítja, amiből hiánya van. Itt a pótlásról van szó, hogy egy komoly edzésmennyiség után egyszerűen nem tudsz annyit enni, meg annyi félét, mint amit a táplálékkiegészítők segítségével! De a természetes tesztoszteronszint növelő meg növekedési hormonszint növelő szart sem ér.

B: Anyukád bejár még a terembe?
J: Igen, hétvégén Ő van a pultban.

B: Kérdezek még valami hülyeséget… mit tanácsolsz kezdőknek?
J: Felejtsék el! (nevet) … Versenyzőknek?

B: Nem, kezdőknek, mindig kezdőkből van a legtöbb! Nagyon el vannak tévedve, olvassák ezt a sok hülye újságot, men’s fitnessz meg minden…
J: Forduljanak inkább szakemberhez.

B: Csak azt nehéz találni. Szerinted hiány van szakemberben?
J: Igen. Mondjuk én sem végeztem semmit ezzel kapcsolatban, de logikusan gondolkozva nagyon sok hülyeséget mondanak. Jönnek át más teremből és amiket csinálnak… netuddmeg!

B: Amikor Te versenyeztél, volt olyan, akire teljesen hallgattál? Vagy inkább a magad feje után mentél?
J: Rublinszky István mondott diétában nagyon sok okosságot. Az elején abszolút semmit nem tudtam. Ő magyarázta el először, Ő készített úgy föl versenyre először, fehérje és szénhidráttöltés stb. És ezek jól be is jöttek. A Pintér Ferinél meg edzésmódszerekben tanultam sokat mert rengeteg versenyző volt nála, poweresek stb. Mindenhonnan lenéztem dolgokat és ami nekem jó volt azt alkalmaztam.

B: ’89-ben nem nagyon volt még táplálékkiegészítő.
J: A Sportrobi volt, azt használtam.

B:Komolyan?
J: Ajajj! (nevet)

B: Nem hánytál tőle?
J: Nem.

B: Pedig iszonyatos volt (nevetés), masterpro?
J: Azt nem. Amikor a Ferihez kerültem, onnantól ittam fehérjét, mert nála dolgoztam és megengedte, hogy megigyam a napi szükségletem. Akkor már jó minőségűt, Multikraftot.

B: Mekkora mennyiséget használtál ezekből?
J: 2x2 evőkanál, sose számoltam.(nevet) Sose számoltam a kaját se, kalóriát se.

B: Diétánál sem?
J: Nem, érzésre. Végül is mindig úgy, hogy szenvedjek, akkor tudtam, hogy jó lesz!(nevet)

B: Nem volt grammos mérleg othon ezek szerint?
J: Nem.

B: Szoktál szezonon kivül összevissza kajálni?
J: Amikor profi lettem, próbáltam tartani, a forma meg is volt egész évben. Előtte versenyre lepucolás, utána meg szokásos egy-két nap alatt 15-20 kiló vissza.

B: Komolyan?
J: A rekordom 24 óra alatt 15 kiló. Amikor lejöttem a színpadról rögtön 3 doboz őszilé, mire hazaértem, híztam 6-8 kilót.

B: A szezonon kivüli és a versenysúlyod között mennyi szokott lenni a különbség?
J: Átlagban 8 és 25 kiló között. Volt 25 kiló úgy, hogy 131 voltam és 106 lettem.

B: Mennyi idő alatt?
J: 4 hónap.

B: Csináltál akkoriban erőedzés jellegű dolgokat?
J: Sosem mentem csak erőre.

B:Úgy értem, használtál nagyobb súlyokat?
J: Igen, használtam én később is, csak ésszel.

B: Elveszed a súlyt szálkásító programnál?
J: Nem, a kaján változtatok, meg inkább plusz aerob mozgást végzek. Esetleg megosztom, reggel–este.

B: Szuperszet, sok ismétlés?
J: Nem, szuperszet van tömegnövelésnél is.

B: De most már beugrik egy kis mekkdonáldsz?
J: Persze! (nevetés)

B: Csoki? Neked nem volt csokifüggésed?
J: Nem.

B: Szerinted változott-e a bíráskodás, mennyire volt akkor értékelve a szálkásság tíz éve?
J: Akkoriban kezdődött el, hogy elkezdték értékelni azt, ha valaki ilyen borzalmasan szálkás.

B: Volt-e olyan, hogy az egyik ember kétszer akkora, mint a másik de a kisebbik szálkásabb, ezért nyer?
J: Volt, nálam is volt. A Budapest Bajnokságon abszolútban, amikor Balogh Laci nyert. Akkor én olyan fél-felkészült fazonban voltam, ő meg rom szálkás volt. Alkatilag némi különbség volt, de akkor azt pontozták. A profiknál már elég érdekes szerintem a dolog, mert ott borzalmas tömeget kell felmutatni, de azzal együtt ját ez az iszonyú bélrendszer is, ami kilóg belőlük. Persze van egy-kettő esztétikusabb, mint a Shawn Ray, de őket azért nem pontozzák oda, mert nincs rajtuk az az iszonyú massza.

B: Ronnie Colemannak se pite, de azért a sok kajától is megnő!
J: Az utolsó napokban le lehetne azt nyomni, hogy ne lógjon úgy ki. Fel van puffadva. Látszik, hogy nem tudja behúzni sem.

B: Mi a véleményed a mostani fríkekről, Ronnie, Jay, Marcus, 130 körüli súllyal, vagy inkább a másik oldalt, a szimmetriát kedveled?
J: Tetszik, szerintem majdnem mindenkinek tetszik ez, mert ilyen borzalmas állatok, tök jól néz ki. De mint testépítő nem. Szimpatikus, mert mégis jobban tetszik ha egy férfi ilyen nagy disznó állat, így lesz igazán férfias, de mint testépítés, mondjuk egy Flex Wheeler sokkal jobban néz ki. Én a szimmetrikusakat jobban tudnám értékelni pontozáskor.

R: Mi a véleményed Kevin Levrone-ról, aki zenélget évközben, bulizik, majd második helyre befut az Olympián, és kihivja Darrem Chamberset egy futóversenyre? A világ egyik legjobb futója mellé oda mer állni sprintelni!
J: Ez nagyon tetszik, ha valaki lazán veszi.

B: Hasonló Chris Cormier is.
J: Az jó, hogy nem annyira suták, hiába nagy az izomtömeg, ha valaki foglalkozik azzal, hogy lazitson, nem lesz egy mozdulatlan testépítő és pózolni is szépen tud. Mondjuk egy póz-írás már érdekesebb lenne.

R: Azért az érdekes, megfigyeltem a videókat, Ronnie Colemannak is van az Unbelivable videója, lejön belőle, hogy viszonylag egyszerű ember, aki viszont a színpadon nagyon jó show-t csinál. Ők hárman: Kevin, Shawn Ray és Ronnie nagyon jók a színpadon.
J: Itt megint az van, hogy azáltal hogy ő a sportban elér valamit, nem biztos, hogy elveszíti önmagát. Tehát ő ugyanolyan, mint ötéve volt, csak az emberek, aki kívülről látják, egész máshova helyezik. Ugyanaz marad, csak az ember – mivel ő Mr.Olympia - még szellemileg is valami fullextrát vár el. Pedig ő csak ezzel fogalkozik és ebben jó.

B: Követed a mai versenyeket? Ismered a mai versenyzőket?
J: Nem. Az újságokat amik bejutnak a terembe, végiglesegetem, de különösebben nem.

Asndr: Mit tanácsolsz a kezdőknek? Csak alapgyakorlatokkal és táplálkozással foglalkozzanak?
J: Az elején mindenképpen. Ne akarjon rögtön extrát. Végig kel járni a szamárlétrát, nem lehet rögtön 3-4 fokot ugrani, annak nincs jó vége.

B: Mit szólsz ahhoz a sok marhához, aki 16 évesen már koxolni akar?
J: Hát… egészségére, mindenki a saját életéért és egészségéért felel. Hiába mondod neki, hogy ne szedje, úgyis be fogja szedni.

B: Igen ez szélmalomharc. Rengeteg hülye van, nálunk is a, fórumban és az edző válszolban: „a barátnőm azt mondta, szedjek valamit, mert nem vagyok elég izmos, a napozimtól mennyit növök?” stb.
J: …vagy hagyja ott a barátnőjét.

B: Van valaki, akiről még nem beszéltünk és fontos volt a sporthoz fűződő kapcsolatodban?
J: A társam, Izzi Giovanni - akivel kezdetektől együtt csináljuk a termet - végigkísérte a pályafutásomat, 15 éve a legjobb haverok vagyunk. Majdnem a legelejétől együtt nyomattuk az egészet és a részévé vált ennek. És persze anyukám is.

R: Elfogadta édesanyád ezt a sportot, nem akart lebeszélni?
J: Dehogynem, abszolút le akart beszélni, de aztán ez átforult abba, hogy büszke rá. Ha valaki lejön a terembe, veszi elő a fotókat… (nevetés) Egy jó darabig ellenezte, de már akkor - amikor már versenyeztem is – bevitte a ruháit meg a konyhamérleget esetleg a bizományiba, hogy nekem csirkemellet tudjon venni.

B: Van az a pénz, amiért most felkészülnél újra?
J: Persze, annyi, amivel nyugodtan tudok készülni… egy olyan másfél millió, havonta.

B: Ebből kijönne egy versenyfelkészülésed?
J: Igen, ha mondanál egy dátumot egy év múlva, ebből fel tudnék készülni.

B: Bemutatózást, de nem versenyfelkészülést vállanál-e?
J: Persze, csak senki nem fizetne olyan összeget, amiből kijön a felkészülés és meg is éri nekem.

B: Mi a véleményed a különféle új edzésmódszerekről, vagy azokról, akik mindig úl módszereket keresnek és attól várank csodát? Csináltál HIT vagy Hardgainer vagy ilyesmi edzésmódszereket?
J: Nem. Nem voltak különleges edzésmódszereim. Azt mondom, mindenki próbálja ki, kísérletezzen, hogy mi válik be nála. De a szabályos végrehajtás fontosabb, mint bármilyen szuper edzésmódszer.

B: Azt hiszem a végére mindeképpen meg kell említenünk a legaktuálisabb dolgot veled és Barbival kapcsolatban: nemsokára jön a baba!
J: Igen, április 4-re lett kiírva, de bármelyik pillanatban, kislány lesz: egy áldás nekünk!

B: Van-e olyan terved, hogy a testépítés irányába tereled a jövőjét, ill. támogatod-e, ha ezt választja?
J: Nem. Persze segítek ha megkér majd, esetleg fitnessz vonalon, de ezt még nem tudhatom.

Köszönjük a beszélgetést, gratulálunk a babához és kívánjuk hogy legyél még a testépítésnél is sikeresebb a magánéletedben és az üzletben!

Az interjút készítette: Drugs Bunny
Közreműködötek: Robi és Asndr

 

Címoldal | Sztárprofil | Interjúk | Videók | Vissza


Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
2,35 kg 
 / 4.8
5%   15 990 Ft  
15 190 Ft
700 gr. 
 / 4.8
5%   8 990 Ft  
8 540 Ft
%
6 kg 
 / 4.8
33%   29 980 Ft  
19 990 Ft
%
1,8 kg 
 / 4.5
30%   19 890 Ft  
13 990 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104369 fénykép található.
Év Testépítője díjátadás 2007
Drugs Bunny
Év Testépítője díjátadás 2007 Drugs Bunny
Sexy&Fit
Sexy&Fit
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
Magyar Bajnokság 2001 - Pataki László
Magyar Bajnokság 2001 - Pataki László
Szabadesés-szimulátor
Szabadesés-szimulátor
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....