Logo
Eszteró Zsolt Naturál testépítő Blogja - VIII. rész  

Eszteró Zsolt Naturál testépítő Blogja - VIII. rész

Eszteró Zsolt Naturál testépítő Blogja - VIII. rész

Natural BLOG 8
…avagy a versenyek margójára

Mit is írhatnék? Elégedett vagyok! Igen azt hiszem megcsináltam amit eltökéltem. Tisztán felkészültem, és egész jól szerepeltem a Fitparádén és a Superbodyn is. Egy arany és egy ezüst a mérleg. (Bár a képeket visszanézve mindig hatalmasat csalódok, mert egyszerűen nem adja vissza a tényleges színpadi látványt. Tipikus illuzionista vagyok. Nincs jó kép amin jól mutatnék, élőben viszont verhetlen vagyok :-DDDD)

De kicsit elemezzük ki a versenyeket és az előtte való hetet.

Fitparádé, Debrecen:

A verseny hetén hétfőtől csütörtökig szénhidrátürítés volt. Szó szerint! Csak Whey Isolate-et ittam és kagylót vagy halat ettem, mert a csirke már nehézséget okozott a gyomromnak. Úgy éreztem, minta valami kő bent maradt volna a gyomromban, és csak nyomna. Péntek, szombat vasárnap csak pufirizs és NULLA folyadék. Tehát a versenyig semmit nem ittam! A pufirizs már szinte törte a gyomromat. Úgy éreztem, hogy meg sem emészetem, talán már gyomorsavam sincs, úgy ki vagyok száradva. Miért volt ez a az önsanyargatás? Mivel nem használtam sem szteroidokat sem (szintetikus) vízhajtót, azt szerettem volna, hogy a lehető legszárazabb formát tudjam hozni. Sajnos ennek 77 kiló lett a vége, és a színpadon kishíjján rosszul lettem. Mindeki azt hitte, hogy görcsölök, de egyszerűen csak arról volt szó, hogy a színpadon lévő forróság olyan szinten kifacsarta belőlem az utolsó csepp éltető folyadékot is, hogy időnként csak szürke foltokat láttam, és meg-meg szédültem.

De szerencsére minden jó ha jó a vége. Vélemény a versenyről? Nagyon jó volt együtt versenyezni a srácokkal, külön szenzációs jelenség Kathi Béci. Gratula mégegyszer Béci!

Debrecen nagyon jó kis helyszín lehetne a versenynek, de a közönség olyan szinten lagymatag, hogy lángszoróval sem lehetne tüzet csiholni beléjük. Talán csak azt lehetett kifogásolni, hogy nem volt semmiféle kifüggesztett programterv. Így mindenki csak kérdezősködött és találgatott, hogy mikor következik. De ne nyafogjunk mert csak az keres hibát mindenben aki elégedetlen önmagával.


Pár nappal a verseny előtt
 

Superbody

Kedvenc versenyem. A verseny hetén kedden-szerdán-csütörtökön szénhidrát ürítés, és a szénhidráttöltést csak két napra vettem. A folyadékot sem vettem annyira vissza, és mertem egy kicsit ízesebb (sósabb) dolgokat is enni. Tészta, kis keksz, pufirizs (egyik oldalán csokival mártva :-D ) Tulajdonképp egy nap volt, amikor nem fogyasztottam folyadékot. A verseny napján már eszegettem a gabonapelyhet meg az almát meg egy kis csokikát. Bár szem előtt kellett volna tartanom a 2002-es esetet amikor ezektől gyönyörűen bevizesedtem pár óra leforgása alatt. De azt mondtam, hogy lesz ami lesz az eredmény, jól akarom magam érezni a színpadon, a versenyen. Najó elárulom, hogy napközben már szendvicset is ettem, de egy kortyot nem ittam mellé.

A Superbodyra újabb szénhidráttöltési technikával készültem. Pár nappal a verseny előtt még vacilláltam, hogy Vitargoval vagy folyékony szénhidráttal (Carbogel) töltsek a verseny napján. A Carbo Gelre esett a választás. Mit ad isten, a "backstage" "padszomszédom" Kozaróczy Tibi a későbbi kategóriagyőztes. Vele is megvitattuk ezt, és kiderült ő pedig Vitargóval töltött be. De egybehangzóan állítjuk mindkettőnknek bevált ez a módszer. Miért jó? Nem töri a gyomrot, nem köt beléd, nem akar feljönni a színpadon és nagyon jó "betöltött" érzést biztosít. - Tiszta PR szöveg. :-DDD

A végeredmény? Elégedett vagyok a második hellyel bár napközben pl. Bognár Gergő csak annyit mondott, hogy kettőnk közt fog eldőlni az abszolút bajnoki cím. Biztos tudodtt valamit amit én nem. A verseny végén Koko volt még, aki szintén annyit mondott, hogy Ő elsőnek rakott volna. Még jó, hogy nem volt közönségszavazás. Summa summárum én tudom, hogy kiállásban jó vagyok de sajna deréktól lefelé még nem az igazi a szárazság na!!! Ebben a Tibi verhetetlen volt! De ő egy kiváló sportember és remélem továbbra is sikeres lesz.

Ki az akiket kiemelnék a versenyről? A verseny legjobb és legtöbbet fejlődött fizikuma számomra a junior Bognár Gergő. Valamit nagyon jól tudhatnak a Johnny Fitness-ben. :-D

Tökéletes! Pár év és mindenkit maga mögé utasít! Strukturálisan jobb mint a Superbody indulók bármelyike volt. De kérdezzetek meg hozzértőket is.

A kategóriámban nagyon lenyűgöz Molnár Péter fizikuma. Sokkal több van benne, mint amit színpadra visz. Darázs derék, széles hát. Ideális! A harmadik nagyszerű sportember pedig Takács Gyuri. 2002-ben veszítettem ellene most én voltam a jobb.

A legtöbb kategóriát sajna csak kutyafuttában láttam. Így ezért nem mondok róluk semmit.

További terveim? Mint már írtam Bolognában indulok november 4-5-én. Itt 75 kiló lehetek. Még utoljára "beszikkasztom" magam egy verseny kedvéért ilyen kis súlyra. A verseny utáni nap hétfőjétől már van egy fogadásom. 15 kilót kell visszaszednem egy hét leforgása alatt. Szerintetek sikerül?

Utána visszavonulok 2 évre. Legközelebb 2008 vagy 2009 lesz a versenyévadom. Itt már 90 kiló lesz a versenysúlyom. És egész más felkészülési stratégia lesz. Kicsit költségesebb mint eddig, de majd meglátjátok.

Olyan igazi "berobbanás" lesz. Csak, hogy én is megmutassam a másik énemet is. ;-)

Ui: Remélem találkozunk a tavaszi Superbodyn, mert szeretnék ott is színpadra lépni mint konferanszié. Talán Vörös Zolival karöltve. Talán megtanítom a Zolit a színpadon szaltózni. Így már nem csak a Tommi Thorvildsen tudja majd 100 kilós súly felett :)))))


Superbody 2006 Open-B II. hely
 
Train hard,Train Nutellar!
Eszteró Zsolt
001 (2006.02.12) | 002 (2006.03.12) | 003 (2006.04.30) | 004 (2006.06.01) | 005 (2006.07.04)
006 (2006.08.07) | 007 (2006.09.30) | 008 (2006.10.17)
Címoldal | Sztárprofil | Interjúk | Videók | Vissza


Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
%
85 gr. 
 / 4.7
8%   490 Ft  
450 Ft
0,5 lit. 
 / 4.7
 
4 190 Ft
100 tab. 
 / 4.8
 
2 390 Ft
100 tab. 
 / 4.5
 
2 290 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104376 fénykép található.
Bihaæ Open 2007
Zrinka Koraæ
Bihaæ Open 2007 Zrinka Koraæ
Mátra Kupa 2002
Kormány, Gaszt, Kéring, Szabó, Kokovai, Scorus
Mátra Kupa 2002 Kormány, Gaszt, Kéring, Szabó, Kokovai, Scorus
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
BB.Tv Episode #65.
BB.Tv Episode #65.
Automata Cutler
Automata Cutler
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....