Logo
Feküdj rá!  

Feküdj rá!

Feküdj rá!

Avagy: mégse dögöljön meg a szomszéd tehene?

Ismered a viccet. Emberünknek megdöglik a tehene és a jó tündértől/aranyhaltól azt kéri: dögöljön meg a szomszédé is. Sokan mondják: nem más ez, mint a magyar hozzáállás. Éppen ezért, vagy ennek ellenére meglepő élmény volt, amikor Csíkszentmihályi Mihály munkáit olvastam. A mester magyar származású. Szerinte szerencsés, hogy munkája nem lett hirtelen nagy siker: "sok sikeres ember összetörik a frusztrációk és kételyek miatt". A "Flow" szerzője, felismerője 60-as éveiben járt, amikor a siker rátalált. A Dallas Cowboys edzője egy interjúja során megmutatja a kamerának Csíkszentmihályi könyvét, később a könyv hatásának tulajdonítja csapata győzelmét Amerika legfontosabb versenyén. Amikor már Bill Clinton, vagy Tony Blair bevallják, milyen nagy hatással volt rájuk a mű, addigra már a legjobb bestsellerek közt jegyzik. A "Flow" áramlatot, áramlást jelent. Sokan probálták lefordítani, de felesleges. A lényeg a lényeg: egy olyan örömteli állapot a flow, mint amikor szörfdeszkán visznek a hullámok es fekszel, lebegsz boldogan a cél felé. Vagy amikor futsz és egyszercsak magátol visznek a lábaid és minden összejön: győzelem és boldogság. Vagy amikor lemész az edzőterembe és edzés végén fantasztikusan könnyűnek érzed magad, mert fejlődtél és minden összejött. Teljesen különböző tevékenységek alatt érhetsz el "flowt". Gyönyör, öröm a "flow". Akik már átéltük ezt az élményt, újra és újra át akarjuk, át akarják élni. Akinek gyakran jön ez az élmény: azok életminősége lesz jobb.

Az "áramlat" amikor görcs nélkul jön a siker. A tevékenység minősége a fontos! Nincs "idő", hétköznapi gondok, belefeledkezünk a tevékenységbe... gondolj csak a gyerekekre. A flow felismerése az életedben, hatalmas dolog. Hatásosabb lehet a pénz, egészség, szeretet áramlása hozzád és tőled másokhoz, miközben örülsz és szeretsz élni (én is tanulom ).

SEMMIT NE AKARJ GÖRCSÖSEN MEGSZEREZNI

Mert elvesz. Tapasztald meg, éld meg, gyönyörködj benne és áramoljon tovább. Sok keleti vallás tudja, tanítja ezt, de a MI MAGYARUNK megprobálta részeire szedni, felépíteni elmagyarázni és megtanítani nekünk. Lássuk hát, jöjjön a csodás adrenalin az áramló élet, próbáld ki, hogy repülhess. Hidd el, tudományos eredmények igazolják, sem a virtuális sportok, sem a drog nem adjak meg ezt az élményt. "Munka" van mögötte és a gyönyör a vége felé jön, de egész életedben kiragyogó élményeket ad! Ha megvannak a közvetett és közvetlen célok: gyerünk!

1. ÁLLÍTS magad elé kihívást. Legyen több, mint amit eddig csináltál, de ne legyen irreális (az előbbinél unatkoznál, az utóbbinál orcán vágva a kudarc jön). Olyanokkal versenyezz, akik egy parazsthajszállal jobbak és higgy a képességeidben. Az edzőteremben, a pályán... vagy az élet més területén.

2. A CSELEKVÉS és tudat összeolvadása. Ne erőlködj, nincs szükség rá, csak a feladatra összpontosíts: spontán erőfeszítés nélkül.

3. LEGYENEK a célok világosak. Pillanatról, pillanatra tudd, mi a következő lépés.

4. Az EGYÉRTELMŰ visszajelzés pontja azt jelenti, rá kell hangolódnod a visszajelzett ingerekre, hogy korrigálni tudj (lehet a pálya állapota, időjárás, versenyzőtárs, izom, izület feszesség… stb.).

5. KONCENTRÁLÁS a feladatra. Ne engedd, hogy figyelmed elkalandozzon, ilyen egyszerű Minden lényegtelen dolgot zárj ki. A jelen a fontos. A múltbéli elkalandozás a semmibe vezet.

6. KONTROLL érzés. Megvannak a képességeink, hinned kell benne. A "flow"-t átélt világbajnokokban fel sem merült a kudarc.

7. ELHALVÁNYUL az önmagunkkal kapcsolatos fontosság. Ne foglalkozz magaddal. Nem fontos az sem, mit gondolhatnak rólad a többiek.

8. ÁTALAKUL az idő-élmény. Egyeseknél lelassult, másoknál felgyorsult az idő érzékelése. Időtlenség ez, mint az ölelkezésben.

9. AUTOTELIKUS élmény. Nem más mint a cselekvésbe való belefeledkezés mámora, gyönyöre, élvezettel ezúttal a sportba, hogy újra és újra lemenjünk az edzőterembe, vagy pályára és hogy "játszd újra Sam" DEE!!!

A FLOW út a mennyekbe, de nem vagyunk angyalok. A flow nem ad etikai irányt. Tanuld meg úgy élvezni az életed, hogy mások esélyét ne csökkentsd a saját életed élvezetében!

Szeretettel, Kati
Címoldal | Sztárprofil | Interjúk | Videók | Vissza


Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
120 kap. 
 / 4.7
 
4 190 Ft
20 tab. 
 / 4.6
5%   990 Ft  
940 Ft
120 tab. 
 / 4.7
5%   5 490 Ft  
5 215 Ft
44 pak. 
 / 4.7
3%   13 880 Ft  
13 490 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104356 fénykép található.
IFBB EB 2002
-52kg, Free Posing
Hana Stepankova
IFBB EB 2002 -52kg, Free Posing Hana Stepankova
Reg Park
Reg Park
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
Superbody 2006 - 4. rész
Superbody 2006 - 4. rész
Csirkepörkőt 2.
Csirkepörkőt 2.
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....