Logo
A király visszatér!  

A király visszatér!

A király visszatér!

Paul Dillett testépítő karrierje egy hullámvasúthoz hasonlítható. A Montreal-ból származó Paul sokkoló hatással volt mindenkire 1992-es elsöprő győzelmével az Észak-Amerikai Bajnokságon. Ilyen masszív fizikummal addig még nem találkozott senki. 183 centis magasságához 120 kiló párosult, hihetetlenül vékony ízületekkel. Neki volt a sportágban a legszélesebb válla. és a legkeskenyebb dereka, és mindez elképesztő erezettséggel és 58-as karokkal. Újságírók a következő beceneveket adták neki: "Jurassic Paul", "Kétlábon járó épület" és "King Paul" (Paul Király). Miután 1994-ben megnyert 3 európai nagydíjat, azzal vált híressé, hogy az az évi Arnold Classic-on - aminek megnyerésére egyébként jó esélye volt - "padlót fogott", görcsökben fetrengve vitték le a színpadról. A Mr. Olympia helyezései is említésre méltóak: negyedik 1996- ban, ötödik 1997-ben (bár negyediknek hirdették ki - erről bővebben később). Miután 1999-ben megnyerte a. Bajnokok Éjszakáját (aminek jogosságát sokan vitatják), a következő évben csak harmadik lett ezen a versenyen. Ez volt a legutóbbi alkalom, hogy King Paul-t színpadon láthattuk.

A 2000-es Olympia idején nagy baj szakadt a nyakába. Letartóztatták konspiráció és pénzmosás vádjával. Lecsukták. A pletykák pedig terjedtek, sokan leírták őt, mint bűnözőt. A teljes történet még nem jelent meg sehol, egészen mostanáig. Las Vegas-ban ültünk le Paul-lal beszélgetni, 10 héttel a 2002-es Bajnokok Éjszakája előtt, amikor is tervei szerint visszatér a versenyzés világába.

- Oké, Paul, már két éve, hogy nem versenyeztél. Sokan tudni vélik, hogy a törvénnyel kerültél összeütközésbe. Hogyan kezdődött a baj?

- Eladtam egy autót az egyik barátomnak. Három hónappal később letartóztatták, és átkutatták a lakását Arizonában. Rákerestek az autó rendszámára az adatbázisban, és kiderült, hogy még mindig az én nevemen van. Erre rám is kiállítottak egy letartóztatási parancsot. Közben nekem fogalmam sem volt, mi történik. Éppen a 2000-es Olympián voltam a Mandalay Bay Hotelben és Kaszinóban, amikor egy férfi jött oda hozzám, rendőrként azonosítva magát, és arra kért, hogy válaszoljak néhány kérdésére. Kisétáltam vele, közben pedig megpróbáltam kideríteni, miről is van szó, de a fickó nem mondott semmit.
Bementünk a Mandalay biztonsági irodájába, és elkezdődött a kikérdezés. A barátomról kérdeztek, főleg azt, hogy miből él. Mondtam nekik, hogy tudomásom szerint van egy éjszakai klubja és egy étterme Laguna Beach-en, közel az én lakhelyemhez. A zsaruk azt mondták, hogy nagy volumenű marijuana kereskedelembe keveredett, de én erről nem tudtam semmit. Mivel az én kocsimat találták meg a garázsában, megvádoltak konspirációval és pénzmosással. Nevetséges volt az egész. Azt állították, hogy tudtam arról, mit csinál, és nem jelentettem a rendőrségnek. Bezártak a Las Vegas-i börtönbe, ahol két hetet töltöttem.

- Legalább nem kellett félned, tekintve, hogy mekkora vagy meg ilyesmi...

- Egyáltalán nem volt félelmetes. Minden őr és bennlakó tudta, hogy ki vagyok, és megadta a tiszteletet. De ettől függetlenül a börtön nem egy kellemes hely. Sokan vannak benn olyanok, akik rászolgáltak, de vannak olyanok is, akik ártatlanok.

- Mibe került neked ez az egész hercehurca?

- A MET-Rx azonnal felmondta a szerződésemet. A jogi költségek miatt elvesztettem a floridai és a kaliforniai házamat. Volt nekem egy Mercedes-Benz SV-500-om, egy 2000 Jaguar XK-8-om, és egy Lexus 470-em, és mind a hármat elvesztettem. Mindent összeszámolva ez az ügy jóval több, mint százezer dollárba került nekem. Ez a 18 hónap életem legrosszabb időszaka volt. Korábban, ha felkeltem, az volt a legnagyobb gondom, hogy melyik luxusautóval menjek edzésre. Most azzal kelek, hogy ezt a napot is át kell vészelnem valahogy.

- Hogyan akarod tisztázni magad?

- Most ebbe nem megyek bele, mert még változhatnak a dolgok. Már rég túl lehetnék az ügyön. Az arizonai rendőrség alkut ajánlott, hogy valljam magam bűnösnek, és megúszom egy felfüggesztett büntetéssel, de eltekintve a sok költséget és stresszt, amit ez az egész nekem okozott, fel sem merült bennem, hogy elfogadjam az ajánlatot. Nem vallom bűnösnek magam, amikor ártatlan vagyok. Most csak ennyit akarok mondani.

- A testépítő világból ki állt ki melletted?

- Először is köszönetet szeretnék mondani barátomnak, Reggie Turnernek, és akkori barátnőmnek, Tinának. Ők ketten mindent megtettek értem az alatt a két hét alatt, amíg börtönben voltam. A testépítők közül csak Shawn Ray állt ki mellettem. Többször felhívott, hogy erkölcsi támogatást nyújtson. A kis dolgok is sokat segítenek ilyenkor. Mindenki más elfordult tőlem, bár Flex, Chris Cormier és Rico még mindig a barátom. Rájöttem, hogy ami nem öl meg, az csak erősebbé tesz. Megtudtam, kik az igazi barátaim.

- Együtt vagytok meg Tinával?

- Nem, szakítottunk. Tekintve a történteket, úgy éreztem, legjobb, amit vele tehetek az, hogy kilépek az életéből. Nem akartam őt is magammal rántani a bajba. Persze azóta megbántam a dolgot.

- Van tudomásod olyasmiről, hogy egyesek célzatosan terjesztettek rólad pletykákat, csak azért, hogy ártsanak neked?

- Az emberek már az előtt elkezdtek pletykálni az ügyemről, hogy ismerték volna a tényeket. Akár szándékosan tették, akár nem, mindenesetre ártottak nekem. Az emberek imádják a negatív dolgokat. Legszívesebben csak ilyesmikről olvasnának. Ha minden nagyszerűen megy, és boldog vagy, az a kutyát sem érdekli. De amint történik veled valami rossz, mindent tudni akarnak, és terjesztik mindenfelé.

- Miért döntöttél úgy, hogy Los Angelesből Vegasba költözöl?

- Elváltam a feleségemtől, Brittától, és messze akartam tőle lenni. Még mindig szeretjük egymást, de már nem tudunk együtt lenni. Én nem akartam otthagyni Los Angelest, elhiheted. Hiányzik a Firehouse (étterem), a Charles Glass-szal való edzés, a barátaim, Flex, Chris és Rico.

- Régebben állandóan Chris-nél lógtunk, és egész nap videó játékokat játszottunk. De mindannyian felnőttünk, megkomolyodtunk. Flex-nek családja van, és Rico-nak is. De mindig szoros kapcsolatban leszünk egymással, akkor is, ha már nem látjuk egymást olyan gyakran.

- Miért jó profi testépítőként Los Angelesben élni?

- A legfontosabb, hogy ott van venice-i Gold's Gym. Ez a világon semmihez sem hasonlítható. Emlékszem, amikor elkezdtem oda járni, olyan fickókkal találkoztam, mint Gary Strydom, Berry DeMey, Jim Quinn, Mike Matarazzo, Flex, Chris, Aaron Baker,... és így tovább.

- Olyan volt, mintha egy testépítő magazinba sétáltam volna be. Ezeknek a bajnokoknak az edzését látni, hatalmas motivációt jelentett. Ráadásul a los angelesi időjárást nem lehet überelni, bár Vegas se rossz.

- És mi a rossz oldala az egésznek?

- A sok rosszindulatú ember. A rosszakarók mindenütt ott vannak. Most elég visszahúzódó életet élek, így kevésbé érnek el a negatív dolgok. Sok rosszakarómról korábban azt hittem, hogy a barátaim. Én nem gyűlölök senkit. Az élni, és élni hagyni elvében hiszek. Nem érdekel mások magánélete. Örülök az olyan fickók sikerének, mint Ronnie és Jay. Ez engem is motivál. Azt mondom magamnak: "ha ők meg tudják csinálni, én is meg tudom."

- Hogyan jött elő az új céged, a "PD Fitness Dolls" ötlete?

- Edzettem egy Steve Myers nevű fickót, ő jött elő az ötlettel – miért nem indítasz egy web-oldalt? Elmagyarázta, milyen nagy üzlet az internet. Úgy döntöttem, megér egy próbát. Tudtam, milyen sok gyönyörű hölgy van Las Vegas-ban, és milyen szívesen fotóztatnák magukat. A PDFitnessDolls.com egy fizetős weblap, ahol hihetetlenül szép hölgyek képeit lehet megcsodálni. Ők is részesülnek a haszonból, és segítek nekik abban, hogy bekerüljenek a magazinokba. Bob Kennedy elküldte David Paul-t, hogy lefotózzon öt lányt, és más hasonló dolgok is lesznek.

- Feltételezem, hogy a weboldalon meztelen képek vannak.

- Vannak topless képek, és teljesen meztelenek is, ahol a kényes részek azért árnyékban maradnak. Minden kép szexis, de ízléses. Nem fogok olyasmit közölni, ami lealacsonyítaná ezeket a hölgyeket. Nekem is három nővérem van, és a nők iránt csak tisztelettel tudok viseltetni. A tagdíj havi 19.95 dollár, Egy három napos próba-tagdíj pedig 3 dollárba kerül. Kéthetente frissítjük a képeket.

- Te magad csinálod a weblapot?

- Stewe a webmaster, de tulajdonképpen én csinálok mindent. Most ő gondozza az oldalt, amíg készülök a Bajnokok Éjszakájára.

- Azt hallottam, hogy van néhány felfedezetted, akik hamarosan nagy meglepetéseket fognak okozni a fitness-versenyzés világában. Mondd el, kikről van szó, és miért gondolod, hogy sztárkvalitással rendelkeznek?

- Tavaly felkészítettem egy Jamie Wingett nevű lányt az első versenyére, és lazán megnyerte a fitness és figure kategóriát egyaránt. Bob Kennedy is le volt nyűgözve, és lefotóztatta a MuscleMag és az Oxygen számára. Azóta csak javult a lány. Elvittem az Ironman-re, és bemutattam őt Jim Manion-nak. Jim szintén le volt nyűgözve, és azt ajánlotta, hogy indítsam el a Team Universe-en. Szőke lány, olyan arccal és testtel, amiért érdemes meghalni, elég csak ránézned, és rögtön látod, hogy van benne valami különleges. Jamie nemsokára meg fogja nyerni a Nevada State-et, ahol én vendég pózolni fogok.
A másik lány Rose Valente, egy barna lány, aki szintén kiemelkedő tehetség. Kanadában él, így nem tudok olyan sokat foglalkozni vele. Rose nagyszerű fitness versenyző, aki már nyert néhány versenyt. A legújabb protezsáltam Jadee Vanderbann. Ez a lány 163 cm magas, 54 kiló, hosszú barna haja, gyönyörű arca és teste van. Olyan feszes popója van, mint egy dob, és hihetetlenek a vádlijai is. A vádlijára figyeltem fel először.

- Képzelem. Mi a véleményed arról, hogy az NPC felvette a versenyeibe a Figure kategóriát?

- Nem kétséges, hogy nagy érdeklődést fog vonzani ez a kategória. A fitness is nagyszerű dolog, de nem minden lány tud szaltót és más őrült tornamutatványt végrehajtani. Sok a sérülés is. Nem várható el a hölgyektől, hogy 25-30 évesen váljanak tornásszá. Mikor láttál te 28 éves tornászt mondjuk az ötkarikás Olimpián?

- Együttműködsz jelenleg valamelyik táplálékkiegészítő-céggel?

- Társak vagyunk egy Ron McKormick nevű fickóval egy nagyszerű új cégben, amit Pure Form-nak hívnak. Mindenfélét forgalmazunk - MRP-t, savóproteint, zsírégetőket, glutamint, kreatint. Az idei kondícióm sokat köszönhet ezeknek a termékeknek. Nagy híve vagyok a kreatinnak és a glutaminnak. Iszonyú mennyiségben fogyasztom ezeket.

- A testépítés világában kialakult egy olyan hírneved, hogy nagy csajozós fickó vagy. Igaz ez, vagy csak a bulvárújságírók kitalálmánya?

- Az Ironman versenyen két gyönyörű csajjal jelentem meg. Melyik férfi ne szeretné, hogy szép nők vegyék körül? Inkább, mint ronda faszik. Ráadásul, most egyedülálló vagyok. Volt egy nagyszerű barátnőm, és bárcsak visszakaphatnám. Többet érne ő nekem, mint mondjuk az, hogy megnyerjem a Bajnokok Éjszakáját, elhiheted. Ó most Bostonban van, és van egy új barátja. A fickó egyébként felhívott, és egy nagyon sértő üzenetet hagyott a hangpostámon. Szeretnék most neki üzenni: "Idefigyelj te seggtej, ha még egyszer felhívsz, és ilyen üzenetet hagysz, le fogom tépni a tejedet, és beleszarok a nyakadba." Én egy barátságos fickó vagyok, de azt nem hagyom, hogy fenyegessenek. Öt vagy hat évig voltam Tinával, ő pedig csak néhány hónapnál tart.

- Mekkora fasz! Csak, hogy egyenesbe tegyük a dolgokat, mi történt a házasságotokkal Brittával?

- '92-től '98-ig voltunk házasok, de volt közben egy 18 hónapos periódus, amikor külön éltünk. Ez alatt egyesek leveleket küldözgettek neki, azt állítva, hogy megcsalom őt. Különélésünk ideje alatt találkoztam Tinával Bostonban, ahol fellépésem volt. Annyira gyönyörű volt. Beszélgettünk néhány órát. Megadtuk egymásnak a telefonszámainkat, és a következő két hónapban minden nap beszéltünk egymással. Tudod néha ez így veszélyesebb, mintha rögtön a lényegre térnénk, mármint fizikálisan. Elkezded igazán megismerni a másikat, és szeretni, nemcsak a külseje alapján. Azt mondják, hogy nem lehet egyszerre két nőt szeretni, de szerintem ez nem igaz. Nem mondhatod meg a szívednek, mit tegyen. Azt teszi, amit akar. Néha azt kívánom, hogy Tina és Britta valahogy olvadna össze egy személyiségbe. Britta gyönyörű és intelligens- sokat tett azért, hogy az vagyok, aki vagyok. De Tina is nagyszerű tulajdonságokkal rendelkezik. Amikor Britta iskolába járt, annyira el volt foglalva a tanulással, hogy nem jutott ideje rám, nem volt gyengéd hozzám. Tina gyengéd, érzékeny típus. Britta Németországból származik, nagyon erős, független nő, de nem igazán mutatja ki az érzéseit, nem szeret összebújni, stb.

- Elég az érzelgősségből. Beszéljünk inkább a visszatérésedről. Állítólag volt egy vállműtéted. Teljesen felépültél belőle?

- Még a 2001-es Olympia előtt volt egy műtétem. Meggyógyult, de soha nem lesz a régi.

- Korlátozza ez a műtét az edzésedet bármilyen módon?

- Az edzéseim nagyszerűek. Csak kerülni kell bizonyos mozdulatokat. Például nem végezhetek nyak mögötti nyomást, de a mellről nyomás oké.

- Nem mintha a vállad bármikor is gyenge pontod lett volna.

- Pontosan. Az alapgyakorlatokat – felhúzás, döntött törzsű evezés, T-rudas evezés - végzem, hogy felhozzam a hátamat. A szélességgel és a vastagsággal soha nem volt probléma, de több sűrűség és kidolgozottság kell.

- Sokat kritizáltak a pózolásod miatt. Mit tettél annak érdekében, hogy ezen a területen is előrelépj?

- Mindenki ugyanazt szajkózza. Valami seggfej kitalálta ezt, és mindenkinek ez lett a véleménye. Az egyetlen póz, amivel problémám van, a hátsó dupla bicepsz. Soha nem éreztem szükségét annak, hogy megmagyarázzam, miért van ez. Mindenestre a sérült vállamnak köze van hozzá. A váll hátra és előre "görgetése" gondot okoz számomra. De tudod mit? Ez csak egy póz a hétből. Ha minden más pózban verem a többieket, könnyen kiszámolhatod, nekem kell nyernem.

- Itt van aztán az állóképesség kérdése is. Mindig úgy tűnt, hogy nehezedre esik átvészelni az elődöntő összehasonlításait.

- Járok amatőr versenyekre, és látom, hogyan esnek össze fickók 20 perc alatt. Profiként van, hogy egy-két órát is a színpadon kell lenni. Miért nem ülhetünk le, amikor nem minket hasonlítanak össze? Minden más sportágban azok a sportolók, akik éppen nem versenyeznek, pihenhetnek. Egész idő alatt feszítve állni, eszméletlen sok energiát emészt fel. Igen, az elődöntő fárasztó számomra, de a többiek számára is. Miért ne lenne az? A versenyzés brutális dolog.

- A new york-i közönség háborgott, amikor 1999-ben megnyerted a Bajnokok Éjszakáját, pedig szerintük nem voltál csúcsformában. Mi erről a véleményed?

- Nos, nekik Markus Rühl tetszett, mert nagy volt és szörnyeteg, de végül csak negyedik lett. A nézők sosem elégedettek 100 százalékig az eredménnyel. Aztán ugye ott volt az a tisztviselő (Wayne DeMilia), aki még tovább hergelte a közönséget azzal, hogy "ha szerintetek ez így nem jó, várjatok csak, mindjárt mondom a többit is, de előbb hadd mutassam be a bírókat." Ekkor szabadult el a pokol. Markus akkora, mint egy hegy, de nem érdemelt volna győzelmet. A negyedik helye igazságos volt. A testépítés nemcsak a méretről szól. Nézd csak meg Shawn Ray-t. Szimmetrikusnak kell lenned, keskeny derékkal. Sok 150 kilós fickó szaladgál az edzőtermekben. Leszálkásíthatnak 130 kilós versenyfazonba, de mégse fognak olyan alakkal, olyan vonalakkal rendelkezni, ami egy profi verseny megnyeréséhez szükséges. Én nem akarok semmi rosszat mondani Markusról. Ő egy kedves fickó, akit kedvelek. Én csak azt mondom, amit látok. A legutóbbi Olympián még az első tízbe se került be. (Közben Markus megnyerte a Bajnokok Éjszakáját, magasan verve Paul-t. - a szerk.)

- Nem üzentél valami olyasmit a new yorkiaknak valamelyik újságban, hogy megcsókolhatják a seggedet vagy basszák meg magukat?

- Nekem ott is sok rajongóm van. Ezért esett különösen rosszul, amikor elkezdtek fújolni. Tudod, ez volt az első verseny, amin a mamám is jelen volt, és nagyon felhúzott, hogy ezt kellett hallania.
Szóval ezért szállt el az agyam. Azt üzenem a rajongóknak, soha ne fújoljanak meg egy versenyzőt. Nagyon keményen dolgozott azért, hogy ott lehessen, és szórakoztassa a közönséget. Amikor King Kamali a Mr.Olympián kiment a színpadra, kifütyülték. Szereted-e vagy sem, azt el kell ismerned, hogy nagyszerű előadó, aki mindent megtesz a közönség szórakoztatásáért. Ami az eredményeket illeti, arról nem a versenyzők tehetnek.

- Érezted valamikor, hogy nem a megérdemelt helyen végeztél?

- Ugyan már. Erre te is tudod a választ. Többször is történt ilyesmi. A '97-es Olympián Long Beach-en az elődöntő után harmadik voltam. Az esti döntőn aztán lecsúsztam a negyedik helyre, pedig állítólag a szabad pózolás csak a rajongóknak szól. Aztán a banketten közölték, hogy számolási hiba történt, és ötödik vagyok. Anyám, ezt kapd ki! Itt nem kvantumfizikáról van szó, csak egyszerű összeadásról.

- Mit szólsz ahhoz, hogy Jay Cutler azt esti show-on veszítette el az Olympiát?

- Lószar! Állítólag Ronnie megnyerte a posedown-t. Micsoda? A versenyzők lementek a közönség közé, ahol a bírók nem is látták őket. Eddig mindig azt mondták, hogy a posedown-nak nincs szerepe a helyezések megállapításában, pusztán a rajongók szórakoztatását szolgálja. Úgy látszik ez megváltozott. De végül is a bíróké a végső szó, és ezt el kell fogadni.

- Amikor elkezdtél versenyezni, sokan egy jövőbeli Mr. Olympiát láttak benned. Szerinted, van erre esély?

- Bármi lehetséges. Sokan gondolják úgy, hogy még nem értem le a potenciálom határát. Flex és Levrone már túl vannak a csúcson. Hat hónappal ezelőtt Dorian Yates odajött hozzám, és azt mondta: "Nézd, te még nem vonulhatsz vissza. Biztos voltam abban, hogy egyszer meg fogsz verni, vagy legalábbis nagyon megkeseríted az életemet. Milyen érzés lenne úgy visszavonulni, hogy tudod, nem érted el a lehetőségeid határát?" Ez nagy motiváló erővel bírt. Én nem akarok azok közé a keserű profik közé tartozni, akik azon sajnálkoznak, milyen jók is lehettek volna.

- Milyen hibákat követtél el a korábbi versenyfelkészüléseid folyamán?

- Túl sok emberre hallgattam egy időben. Egy tanácsadóra van szükséged, egy tervre, és ahhoz kell ragaszkodnod. Így legalább, ha nem sikerül, tudod mi volt a hiba. Ha sok forrásból fogadsz el tanácsokat, nem fogod tudni, melyik volt helyes, és melyik nem. Túl sok embernek mutogattam magamat, ahogy közeledett a verseny, és persze kaptam a tanácsokat dögivel.

- Az olyan tanácsadók, mint Chad Nicholls vagy Chris Aceto nagyon népszerűek manapság, a bajnokok egyfajta titkos fegyverei. Dolgoztál együtt valamelyikükkel?

- Az utolsó néhány hétben Chad-del fogok együtt dolgozni, mivel ő ismeri a testemet. Egyébként Nasser és én voltunk az első kliensei, még mielőtt ilyen felkapott lett. '97-ben, amikor elképesztő kondíciót mutattam fel, keresztcsíkokkal a combhajlítómban, Flex kifaggatott, hogy kivel dolgozok együtt. Aztán ő is felbérelte Chad-et, és rábeszélte arra is, hogy Ronnie-nak is segítsen. Ezt valószínűleg később megbánta. Én pedig Chris-re beszéltem rá Chad-et. Chad jó abban, amit csinál, ez nem kérdéses.

- Végignézve a jelenlegi élversenyzőkön, úgy tűnik, kifizetődő manapság óriásnak lenni. Megpróbálsz még több tömeget magadra pakolni, vagy úgy érzed, van már belőle elég?

- Amikor elkezdtem a versenyzést tíz évvel ezelőtt, az a szörnyetegek időszaka volt. Most nem törekszem arra, hogy minél nagyobb legyek, inkább életem legjobb kondíciója a cél. A Bajnokok Éjszakáján kb. 120 kiló leszek. Erre pakolok még öt kilót az Olympiáig. Volt már a versenysúlyom 130 kiló fölött is, de akkor már túl nehéz voltam. Ekkora súlynál már a derekam is kezdett vastagodni. Meg akarom őrizni az elképesztő V-alakomat. A 125 kiló ideálisnak tűnik. Előnyömre válik, hogy két évig nem végeztem nehéz edzéseket.
Míg a többiek kínozták magukat, én pihentem és regenerálódtam. A következő hónapban 37 éves leszek, de nagyszerűen érzem magamat.

- Változott az edzésstílusod az évek folyamán?

- Sokkal okosabb lettem. Amikor fiatalabb voltam, és az ízületeim még "frissek" voltak, csak úgy dobáltam a nehéz súlyokat. Most idősebben, és túl néhány sérülésen, már óvom az ízületeimet.
Most azért megyek az edzőterembe, hogy izoláljam az izmaimat, nem pedig azért, hogy az egómat pumpáljam. A minőségre, és nem a mennyiségre törekszem. Ahelyett, hogy 180 kilóval küszködnék a fekpadon, inkább fogok 140 kilót, és belepumpálok több minőségi ismétlést. Már nem akarok nagyobb lenni.

- Mit üzennél azoknak a rajongóknak, akik már nagyon várják, hogy Paul Király visszatérjen, és elfoglalja a trónját?

- Mindazoknak, akik hittek bennem, akik támogattak, leveleket, e-mail-eket küldtek, azt üzenem, hogy visszatérésemkor nagyobb és jobb leszek, mint valaha, hogy elfoglalhassam méltó helyemet a testépítés világában. Bárki, aki azt gondolja, hogy nem jelenthetek fenyegetést, téved. A most csúcson lévő versenyzőket már vertem meg. Ne vegyék tiszteletlenségnek, de visszatérésemkor megrugdosok néhány segget.

MM

Címoldal | Sztárprofil | Interjúk | Videók | Vissza


Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
%
2,35 kg 
 / 4.8
8%   15 990 Ft  
14 790 Ft
108 kap. 
 / 4.3
5%   7 990 Ft  
7 590 Ft
%
6 kg 
 / 4.8
27%   29 980 Ft  
21 990 Ft
120 tab. 
 / 4.7
5%   5 490 Ft  
5 215 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104371 fénykép található.
Vitaflex GP - PCA, 2018 Érd
Vitaflex GP - PCA, 2018 Érd
V. INBA Naturál Testépítő Nemzeti Bajnokság
V. INBA Naturál Testépítő Nemzeti Bajnokság
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
Sára Gyuri szeminárium 1.
Sára Gyuri szeminárium 1.
Mézes-mustáros csirkemell - Body.Builder Gasztro Rovat 28. rész
Mézes-mustáros csirkemell - Body.Builder Gasztro Rovat 28. rész
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....