Logo
„Csillag születik!”  

„Csillag születik!”

„Csillag születik!”

„Csillag születik!”

Beszélgetés Németh Dórival a 2003-as év Fitness Woman Hungary bajnoknőjével

Előszó: Minden évben feltűnik valami új reménység a fitnessvilág porondján. Vannak olyanok, akik hullócsillag módjára rövid ideig bevilágítják az eget és utána befejezik égi pályafutásukat, és vannak olyanok, akik magasan a képzeletbeli égbolton tündökölve ragyogják be átható fényükkel a sötétséget.

…de hogy magasröptű bevezetőmet a fellegekből letereljem a földre, egy rövid bevezető gyanánt hadd mondjam el eme interjú történetét.

Dóri készségesen állt a a rendelkezésemre amikor az interjú időpontját egyeztettük. (..még a suliból is ellógott egy órát emiatt. ) Találkahelynek mi lehetne jobb, mint egy az „egészséges kajáiról” ismert Burger King étterem. Gondoltam ha más nem eszünk egy csirkemmel-falatkát light kólával. Miközben vártam a megbeszélt időpontban a megbeszélt helyen, kíváncsian kémleltem a várható érkezési irányokat….és egyszercsak ott termett. Nem ám láthatóan, vagy hűhóval, neeem, csak úgy előtoppant a semmiből mint valami mágus. (..mondhattam volna démonnak vagy boszinak is ) Natehát, bementünk „kingékhez” és nekikezdtük ezt a témát kivesézni.

Eszteró Zsolt: Hol is kezdtél fitneszezni?
Dóri: Béres Alexandránál kezdtem a fitness-t. Azelőtt ritmikus sportgimnasztikáztam, ami szerintem látszik is a gyakorlataimban. ( megjegyzés: sok hajlékonysági elemet használ ) Igazából attól, hogy egyesült az Alexandra Fitness és Fitness Duó Iskola, minden maradt a régiben. A tanáraim, akiknek sokat köszönhetek Jávor István és Simkó Andrea .

E.Zs: Milyen volt az első felnőtt versenyed? Ugyanis azt tudni kell, hogy ezt a komoly felnőtt versenyt mindössze 16 évesen nyerted meg.
Dóri: Nagyon izgultam és ideges voltam. A többieket egyáltalán nem figyeltem.

E.Zs: Pedig nem volt miért izgulnod. Én már a verseny előtti hetekben is látatlanban a második helyre raktalak. A fitness-szövetség honlapján lévő játékban kellett tippelni. Én már akkor megelőlegeztem neked egy dobogós helyet. Amikor pedig felsorakoztatok a testfordulónál én már tudtam hogy Te kell, hogy nyerjél.
Dóri: Köszi! Ez jól esett. Az edzőm is biztatott, hogy a harmadik, negyedik hely környékén vagyok, de azt álmomban sem mertem gondolni hogy nyerhetek is. Tudod az estélyi ruhás forduló szubjektív, a testfordulótól féltem, a gyakorlatot azt tudtam, hogy száz százalékban az elvárások szerint teljesítettem.

E.Zs: Azt tudod, hogy mik voltak a hibáid? Pl. a bikinire is gondolok. Meg a gyakiban volt egy dolog, amikor talán nem kaptad el a szert, amit el kellett volna kapni.
Dóri: Igen a bikini pántját sokan mondták hogy feljebb kellett volna húzni, mert így előnyösebb lett volna az összkép. Ott a helyszínen a gyakiban meg senki nem vette észre a hibát (..csak te ), de valóban úgy elvakított az egyik lámpa hogy nem láttam hová esik a kötél.

E.Zs: Na látod itt a profizmus, hogy úgy tudod előadni magad, mintha ez direkt így lett volna kitalálva. Így senki nem vett észre belőle semmit. Ettől függetlenül a legszebb gyaki volt. A tesfordulóban egy kicsit még csiszolódnod kell. De a kisugárzásod az magával ragadja az embert. Min szeretnél változtatni?
Dóri: Felülről erősödnöm kellene. Az sem lenne baj, ha a vádlim kisebb lenne.

E.Zs: Nehogy má’! Pont a vádlid ami nagyon csúcs. Amikor mész gyönyörű és erőt sugároz. A pipaszárlábak sokkal kiábrándítóbbak. De tudod már egyszer megírtam egy beszámolóban ugyanezt.
Dóri: Igen tudom. Meg is van otthon az a beszámoló és félre van téve.

E.Zs: Diéta, edzés?
Dóri: A múlt évben nagyon keményen készültem erre a versenyre. Erre áldoztam minden erőm és energiám. Keményen diétáztam és betartottam az edzőm utasításait. És természetesen szemelőtt tartottam a te jótanácsaid is, amit a verseny előtti hónapokban adtál. Volt hogy napi kétszer edzettem.

E.Zs: Megható volt látni azokat az őszinte örömkönnyeket a díjátadásnál….Tényleg még én is elérzékenyültem. Váltsunk témát: Van szezonon kívüli Dóri?
Dóri: Érdekes, mert alapból nem vagyok egy érzékeny lelkizős típus, de akkor… úgy kitört belőlem. A másik kérdésedre pedig, hogy milyen vagyok szezonon kívül? Nem szeretem ha fölös van rajtam. Szezonon kívül is vigyázok a kajálásnál. A mostani szezonban még izmosabb és szálkásabb szeretnék lenni. Több aerobot is fogok végezni. Bár azt sem tudom lesz-e egyáltalán verseny.

E.Zs: Hallottad, hogy állnak anyagilag….
Dóri: Igen… sajnos.

E.Zs: Célok?
Dóri: Szeretnék kijutni egy világversenyre.

E.Zs: Mi motivál? A cím vagy a pénz? Azt tudod hogy régen millás nagyságrendű helyezések röpködtek a California Fitness-nél. Mennyi volt amit most kaptál „honoráriumként”?
Dóri: Csak a bajnoki cím motivál. Egyébként most az összérték , amit kaptam az első helyért 400 ezer forint.

E.Zs: A hétszázát ez azért még mindig jól hangzik. Érdekes hogy szinte a semmiből tűntél elő, és egyből sikerrel zártad az első felnőtt versenyed. Egy kicsit elszomorított az a tény, hogy mikor fent voltam a MAFIT gyűlésén és te épp bemutattál egy-egy elemet, a szövetség tagjai közül sokan azt sem tudták, hogy ki vagy. Kérdezgették egymástól hogy „ki ez a ügyes kislány”. Komolyan nem hiszem el, hogy ennyire csak a saját egyesületének a sikere érdekeljen valakit. Miért van az, hogy én név és szövetség szerint tudok minden versenyzőről? Pedig nem lenne tisztem. Na ezt hívom én érdektelenségnek. Valaki a saját szövetségének top versenyzőit nem ismeri? Megáll az eszem!
Dóri: Igen ez tényleg így van sajnos.

E.Zs: Te tudsz a másik szövetségről? ( Rólunk…. MTFSZ )
Dóri: Igen voltam már kinn versenyeken. Akkor még Pénzes Attila volt életem párja és ő vitt el. ( megjegyzés: Attila mindkét szövetségnél sikeres és eredményes fitness versenyző volt ).

E.Zs: Beszéljünk már arról a titkos „színdarabról” is, ami Severin Zsuzsi szervezésében most készül el.
Dóri: A darabban egykori és mostani fitness bajnokok szerepelnek. Több helyen fel fogunk lépni országszerte és külföldön is. Talán a Moulin Rouge lesz az első helyszín. ( megjegyzés: Itt Dóri elmesélte a történetet a kosztümöket, de én nem akarom, hogy kikerüljön bármi komoly is a premier előtt ) Az alapsztorit a Penge című filmből merítettük. Szerintem ez mindent elárul.

E.Zs: Mit szólnál egy valamiféle edzésvideóhoz, mikor formában vagy? Akrobatikával, súlyzókkal.
Dóri: Én benne vagyok!


E.Zs: Majd keressük egymást. Köszi a beszélgetést!
Dóri: Én köszönöm! Ok! Bármi van nyugodtan szólj!

…még készítettem egy-két arcképet róla a cikk illusztrálásához, és rá kellett jönnöm, hogy Dóri komoly smink nélkül is gyönyörű. …és ebben a pillanatban megszólalt a telcsim és mehettem át aznapi beszélgetéseim másik helyszínére.

..............."Kingéknél"................

Eszteró Zsolt
Címoldal | Sztárprofil | Interjúk | Videók | Vissza


Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
%
6 kg 
 / 4.8
20%   29 980 Ft  
23 990 Ft
1 kg 
 / 4.8
 
990 Ft
%
120 tab. 
 / 4.6
20%   4 990 Ft  
3 990 Ft
1 kg 
 / 4.4
 
7 990 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104377 fénykép található.
PCA Tropical ASO, Szeged, 2018.04.29.
PCA Tropical ASO, Szeged, 2018.04.29.
Superbody 2000
Teenager 1, II.
Holczer Arnold
Superbody 2000 Teenager 1, II. Holczer Arnold
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
IPF Fekvenyomó OB 2017
IPF Fekvenyomó OB 2017
Red Rock Reality 32.
Red Rock Reality 32.
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....