Logo
Superbody 2020, november 7. Kongresszusi központ
Darázs Ádám  

Darázs Ádám

Darázs Ádám - Közép-Európa Legerősebb Embere 2003

DÁ: Sztípity Róbert, Kék fény, Szegedi körzeti stúdió…

SzR: Mutatkozz be szépen!
DÁ: Darázs Ádám, többszörösen büntetett előéletű vállalkozó…

Nos, egy interjú csak Rejtő Jenő könyvében kezdődhet ilyen "komolyan", ezért mi megelégszünk a beszélgetés elnevezéssel. Tehát ez egy beszélgetés, Darázs Ádámmal, főleg (de nem csak és kizárólag) arról a témáról, amelyikre már az egyik kereskedelmi csatorna is lecsapott egy riport erejéig, nem is olyan rég. Miért kicsi ez az ország több erős ember számára? Miért nem tudják végre eldönteni versenyben, vagy akár azon kívül ki a legerősebb? Miért jó az, ha köveket méricskélnek utólag, ha kígyót-békát kiabálnak egymásra? A tévében a másik oldal volt érzésem szerint egy kicsit jobb pozícióban. Itt nálunk most fordítva van, de mi szívesen meghallgatnánk azt a bizonyos másik oldalt is, tekintse ezt meghívásnak.

Szóval szerintem valahol onnan induljunk el, hogy ti miért vagytok a Feketével ennyire rosszban?
Semmi gond nem lenne ezzel, te láttad a hétvégén az Árpival (Nick Árpád Kunszentmártonon - a szerk. megj.) is elvoltunk… Tehát nincs itt gond senkivel sem. Ha megnézed a Fekete kivel van jóban?

Hát igen ezekkel még nem nagyon találkoztunk…
Tehát ez azé egy eléggé ritka emberfajta, és ha azt veszed, hogy én azt csinálom amit ő, ráadásul most már hogy úgy mondjam világszinten is, akkor ez valamilyen szinten zavarja őt. Eddig azt mondta az összes többi sportolóra, hogy azok koxolnak, ő ezt nem úgy csinálja… Nick Árpival is volt már baja, Mészáros Tibinek is volt már problémája vele… mindenkinek. És most képzeld el itt az IFSA licenc, tudom csinálni a versenyt, vannak nagyon komoly dolgok amikről eddig nem tudtunk, és nem túl hízelgőek a mi Lacinkra nézve… és hát ezért vagyok nála nagyon népszerű plusz az hogy nekem az igazságérzetemet nagyon bántja, hogy egy ember így ennyire kisajátítja magának a sportágat, előadja magát mint világbajnok meg Európa bajnoknak olimpiai bajnoknak, meg anyám tudja még minek… Tehát ez egy kicsit azért zavar. Most már ismerjük egymást jó ideje, legalábbis annyi ideje, hogy az elég legyen ahhoz, hogy lásd mit csinálunk. Csinálunk tehetségkutatót, másodosztályú versenyt, tehát lehetőséget adunk másoknak is. Én kiállok akkor is, ha tudom nem biztos, hogy én leszek az első, felállok másodiknak vagy harmadiknak… Ha amit tudok aznap éppen csak második, harmadik helyre volt elég akkor sincsen baj. A legközelebbi edzésen kétszer annyit dolgozok, hogy újra én legyek az első. Ez egy teljesen normális dolog, ilyen a világ rendje. Ő viszont nem akarja elfogadni azt, hogy már nem ő az első.

Ez visszavezethető valami konkrét vitára köztetek, vagy ez az idő múlásával így alakult?
Folyamatosan nyilatkozott, újságcikkekben, egy ideig nem foglalkoztunk vele, de aztán azt mondtuk: na most már elég! Mi is nyilatkozunk. Volt olyan, hogy merem én ráírni a névjegykártyámra 99-ben, amikor megnyertem az országos bajnokságot, hogy Magyarország legerősebb embere? Miért, mondom, megnyertem azt a címet. Ő azt állította nem tudott erről a versenyről, pedig meghívtuk, de ő kifogásokat emelt, ezt meg azt kitalált, hogy miért nem jön el… ismerős a téma, ezt hadd ne kelljen már elmondanom.

Én azt hittem van valami régi személyes sérelem…
Nem, nincs ebben semmi személyes.

Ezek szerint ti még soha nem álltatok ki egymás ellen?
Egyszer versenyeztem vele 97-ben, az volt a második versenyem, akkor én ott ötödik lettem ő meg első. Körülbelül 99-óta érzem, hogy le tudnám győzni, és azóta folyamatosan hívom mutassa meg ha tényleg olyan jó mint amilyennek mondja magát. Ha azt mondom valakire hogy szar vagy, azt úgy tudom a legjobban meggyalázni, megalázni, hogy odamegyek és megmutatom mennyivel jobb vagyok, nem? Ezek ilyen logikus dolgok, de hát szegény Laci nem csak a nevében sötét… (a darázs meg nem csak a nevében csípős! - a szerk. megj.)

Akkor most beszélj nekünk arról hogyan jött össze ez az IFSA licenc, ez Hévízzel indult?
Ó, ennek sokkal régebbi története van… Azzal kezdődött, hogy kétezerben egyszer felhívtam Marcellt (Marcell Mostert az IFSA elnöke - a szerk. megj.). Volt egy ember aki azt mondta segít, Marcell azt mondta küldjek magamról videofelvételt, aztán az az ember meggondolta magát, kiszállt… A kazetta így nem lett elküldve… Aztán 2003-ban, januárban, amikor volt az a nagy hó, Nisben voltunk akol a Szerbia legerősebb embere versenyt rendezték. Ülünk az asztalnál, beszélgetünk, Marcell ott ül a közelben és egyszer csak megkérdezi: ugye te vagy a Darázs Ádám, Magyarországról? Mondom: igen… A Marcell nagyon sok mindent tud és lát, ő egy olyan vezetője a szövetségnek aki szereti ezt a sportot. Nem csak azért csinálja mert ebben pénz van meg jól lehet belőle megélni, meg beutazni az egész világot, hanem úgy számon tartja a történéseket. Tudott arról, hogy mi van itt Magyarországon, igaz hogy voltak fél információi, meg nem teljesen tökéletes információi… és ugyebár érthető, hogy honnan volt a legtöbb információ… Akkor ott elbeszélgettünk. Megkérdezte nincs-e kedvem kimenni versenyre, hát mondom, legyen.

És akkor így jutottál ki Finnországba…
Igen, egy csomó mindent megbeszéltünk, hogy szeretném mit szeretnék, ugye beszélek angolul is meg németül is… És hát beszélgettem a Marcellal egy jó másfél órát. Meg az Ilkkával is (Ilkka Kinnunen az IFSA finn alelnöke - a szerk. megj.). Az Ilkkával nehezebben ment, mert akkor még nem beszéltem annyira jól az angolt, most viszont a német akadozik, mert az angolt használom sokkal többször, a többi versenyzővel legtöbbször angolul beszélgethetek. Én egy éjszakai bárban dolgoztam és ott németül lehetett beszélni a vendégekkel, felénk (Győr) ez tök általános, tudod. Aki ott az éjszakába dolgozik az nagyon jól megtanul németül, az Osztrák határ közelsége miatt mindenki arra épített. Az angol meg úgy magától jött, filmekből, tévéből… Aztán egyszer csak az Ilkka küldött egy szerződést a Ylitornio Grand prix-ről. Lefordítottuk, átnéztük, nem volt benne semmi olyan amit ne lehetne teljesíteni és elmentünk tárgyalni. Ott szóba került ez a Magyarországi helyzet, és azt mondták hogy ez nem tesz jót az IFSA-nak, nem szolgálja feltétlenül a sport érdekeit. Elhangzott, hogy nem kérdés ki Magyarország legerősebb embere? Pont két héttel előtte Fekete Hollandiában volt versenyen és hét számból hatban az utolsó helyen végzett. Nekem meg sikerült megverni a Pudzianowskit egy versenyszámban és ha egy kicsit szerencsésebb vagyok akár negyedik lehettem volna. Tartottuk a kapcsolatot, videó felvételeket küldtem nekik. Aztán beszéltünk arról hogy versenyt szeretnénk csinálni, volt kapcsolatom Horvátországban, ők azt mondták próbáljuk meg. Így lett verseny. Mondták, hogy ezt a Közép Európa Legerősebb Embere ötletet amit először 2000-ben tartottunk, most használjuk fel. Tulajdonképpen ez egy menekülés volt, Európa bajnokságot nem tudtunk volna csinálni mert kevés volt a pénzünk rá, a Feketét valahol ki kellett hívni, valami rangos versenyt csinálni… Úgy gondoltuk ez egy jó ötlet lesz, és ezt az IFSA ezentúl elismeri mint egy hivatalos versenyt. Nekik ez azért is jó mert az utánpótlást így kiselejtezzük… Romániában nincs bajnokság, Szlovákiában sincs igazán, Szerbiában elég gyatra a bajnokság, Szlovéniában is mindössze két versenyzőt lehetne odaállítani. Kicsit összefogjuk, kipróbáljuk a versenyzőket… Tehát ezentúl a verseny neve IFSA Közép-Európa Legerősebb Embere. Aztán egyszer azt mondta Marcell, hogy eljön a versenyünkre, csak küldjek neki repülőjegyet. Mondtam jó. Szóval ez egy ilyen jó csóka, ez a Marcell. És akkor elviszem az Ilkkát is, neki is küldj repülőjegyet. Ez nekem fél millió forintot jelentett ajándékba, mert ezer-ezer eurót kellett volna nekik fizetnem. Azt mondta megnézik, hogy tudok versenyt csinálni… Mondtam jó, gyertek nézzétek.

Ebben van már tapasztalat, ezek az utolsók már nagyon jók voltak.
Tavaly is voltak jó versenyek, szó se róla, van egy-kettő kisebb is mint a Kunszentmártoni, de a legfontosabbak a Visegrádi, Hévízi meg a Szegedi versenyek. Ezek mind jól sikerültek. Meg elég jó a visszhangjuk is, tehát hiába áskálódik a Fekete. Csak észreveszi a nemzetközi szövetség, hogy itt van negyven ember, ott pedig egy meg egy kényszerházasság a Mészáros Tibivel ami ilyen félig-meddig kutya-macska barátság. Nálunk van amikor összejön 4500 néző, kb. tizenöt nagyobb és húsz kisebb versenyt rendezünk, a másik oldalon meg rendeznek egyet egy évben. Nem hülyék ők se, hát látják a dolgokat. Érted…

Értem.
Ezt egy ember nem érti.

Hát világos.
Igen.

Azt nem értem az egészben, hogy… Komolyan, állok előtte értetlenül, mert azon kívül, hogy ő védi a tévés, médiás szerepléseit, semmi mást nem… Tehát ha nem szervez versenyt, akkor nincs benne pénze se, akkor?
Ő egy ilyen a mi népünk gyereke, tudod, szalonnával-hagymával, krémessel, grillcsirkével lett nagy… és ő milyen szegény volt, és tényleg hamuba sült pogácsával indult el az első versenyen és odaküzdötte magát mint a legkisebb királyfi és akkor most már lassan a királykisasszony kezét is megkapja, már három jelentkezett érte… Ilyen mesevilágban él… Igazából nagyon sokan haragszanak rá, mert ez a megeszek reggelire húsz grillcsirkét és lefojtom harminc krémessel image nem csak az erősembereknek és ennek a sportnak árt… hanem bármelyik konditermi sportnak is. Nem lenne rossz, ha az emberek gondolkodásába elültetnénk azt, hogy nekünk is földig ér a lábunk, mi is horkolunk éjszaka, meg nekünk is izzad a tenyerünk, hogyha versenyre megyünk, tehát nem ez a supermen-féle kép élne rólunk. Meg ez az "én vagyok az egyetlen ősmagyar, anyám meg apám sem volt az", amit a Fekete kijelentett a múltkor… az egyetlen magyar genetikával rendelkező ember, az ősmagyar. Senki más itt Magyarországon, csak ő az egyetlen. De amikor már ilyeneket kijelent valaki, akkor nem kérdőjelezhető meg a szellemi teljesítménye?

Én azért bízok benne, hogy előbb vagy utóbb kikerül ebből a …körből.
Figyelj, ő már annyira hazudik, én azé tanultam pszichológiát is, mert mentőztem régen, és azért nekünk meg kellett tanulni a beteget kezelni meg ugye a balesetnél hogyan viselkedjél, meg ez-az, amaz… Ő már abban a stádiumban van amikor saját maga is elhiszi azt amit hazudik. És innen már nem sok van hátra…

Amikor mentőztél akkor is ilyen nagy voltál?
Hát ilyen magasnak, igen…

De ekkora darabnak?
Á nem, nem, hát hogyan? Én súlyemeléssel kezdtem, tudod az a cikk amit Bús Ottó írt rólam, az egy nagyon korrekt cikk volt. Le volt írva minden… olyan kilencvenöt, száz kiló voltam, aztán volt az a balesetem, ami után lementem nyolcvankilencre, azért az csinos volt… ezzel a magassággal. De hát két hét fekvőgép, meg tíz hét gipsz, gondolhatod milyen volt a lábam, mint most a karom… Akkor azt mondták, hogy soha nem fogok tudni rendesen járni, huszonkilenc százalékos rokkant vagyok miatta, de háromszázzal guggoltam már. A kétszázötvennel tizenhatot te is láttad… Mindig kitűztem egy célt magam elé, amikor elkezdtem. Hogy körbetekerjem a gyógytornán a biciklit fél év volt, kurvára fájt, majdnem behugyoztam, amikor egyszer véletlenül körbeszaladt a pedál… Aztán elkezdtem guggolni, egyre mélyebbre, amikor súlyemelő voltam mindig ütközésig guggoltunk, azt akartam ugyanúgy le tudjak guggolni. De nem tudtam vele felállni, a másik lábamat terheltem, éreztem. Aztán lementem edzeni, hogy azért valahogy nézzek már ki, borzalmas volt az a kilencvenöt kiló, önmagamhoz képest is nagyon vékony voltam. Lementem egy kicsit edzegetni, százhetven-nyolcvannal nyomtam fekve, és azt mondtam: rohadjon meg, hát nem igaz, hogy nem kezdem el, hát olyan nincs, hogy ne sikerüljön… és akkor ilyen húsz kilóval elkezdtem guggolászni, és nem röhögtek ki nagyon, tudod, csak a fél terem… de fél év alatt felment százhúszig a guggolásom. Ez egy óriási eredmény volt, el sem tudod képzelni milyen boldog voltam akkor, és azt éreztem, hogy egyre mélyebbre sikerül, a súly maga nyújtotta a szalagokat. Aztán utána kezdtem el erősemberkedni.

Ez egyszerűen hihetetlen, hogy azt a póznát eldobja tizennégy méterre, pár éve meg nem tudott menni…
Ez van. De ha megnéznéd mi lenne akarat nélkül? Ulviczky, Kövér Gyula, meg én vagyunk ott a kezdetektől, más mindenki kikopott mellőlünk… hullámvölgyek jönnek-mennek. Ezt valamilyen szinten elszántan meg okosan is kell csinálni, nem csak szétkoxolom magam mint a barom és viszontlátásra…

Nagyon tanulságos volt, amikor ott voltunk Cseszneken, akkor a szünetben hallottam a Kókusznak (Kókai "Kókusz" Gábor, erősember - a szerk. megj.) mit magyaráz az Ulviczky Misi bácsi, teljesen…
Na én is úgy kezdtem, hogy odamentem a Misihez, amikor még kis csikó voltam. Egy évig nem is tudtam megverni, aztán 98. május elsején amikor először sikerült, hazamentem és egy tök nagy sztár lettem. Megvertem a másodikat, aki az OB-n második volt, utána annyira nekiálltam edzeni, hogy le is szakadt a bicepszem… Akkor szakadt le először. Szóval odamentem a Misihez és megkérdeztem tőle hogyan kell edzeni, mit kell edzeni meg minden. És sokan ezt nem teszik meg, lemegy a terembe nyom hármat kettőötvennel és akkor azt hiszi, hogy most már kurva jó és akkor köze nincs például a farönkhöz… alig nyom vele százharmincat… érted. A Kokónak is hiába pofázok, annyiszor mondtam már neki mit csináljon… amit szeret csinálni az ifa- kerék nyomás, traktorkerék forgatás, koffer cipelés azok jól mennek neki, de rönkbe nem tud száztíznél többet nyomni. Ő is az a típusú versenyző aki saját magát gátolja meg abban, hogy nagy bajnok legyen, mert csak azt edz amit szeret. Kiru is, dettó (Királyi "Kiru" Norbert - a szerk. megj.). Teremben, száz kilókkal dolgozik többel mint én, nézd meg versenyen… Ha nem vagyok nagyon lepukkanva semmi esélye nincs…

Azért így versenyeken, sokat számít a pszichikai hozzáállás… Figyeltem egy pár versenyen, a versenyzők nagy része, az nem ott veszíti el a versenyt, hogy fizikailag nincs ereje, hanem pszichikailag veszíti el… Tehát ezt abszolúte fejben kell lejátszani, ezt a versenyt. Ez így furcsán hangzik, de…
De tényleg így van. Például a Dávid Jani, sokkal erősebb fizikailag mint én. Valamikor lökött kétszázötöt, meg szakított száznyolcvanat… De nem tud egyszerűen százhetven fölé menni farönk nyomásban, és azt tudja két éve, de fölé nem tud menni. Mert nem tudja pszichikailag azt megcsinálni, hogy fölé menjen. A Kiru az dettó, háromszázharmincöt kilóval guggolt az OB előtt, meg háromszázhúsz kilóval húzott fel, vagy fordítva, nem tudom már… és mit csinált az OB-n? Kamionhúzás után elfáradt és abbahagyta! Nekem volt már olyan versenyem amit föladtam lélekben, utánaszámoltam: atya úr isten ha megcsinálom az utolsó számot… Nem! A verseny az addig tart amíg a medált nem akasztják a nyakadba. Nincs variáció.

Írjunk arról is hogyan edzetek? Konkrétan, hogy néz ki egy strongmen edzése?
Januárban kezdjük az edzést, csinálunk egy másfél hónap alapozást, első két-három hétben csak két edzés hetente, mondjuk hétfő-csütörtök. Ezek másfél-két órás edzések, aztán háromra és a végén négyre nő az edzésszám. És akkor február végére csináljuk meg azt, hogy ebből a négyből egy termi edzést átalakítunk szeresre, rönknyomás, kőgolyó és traktorkerék forgatás vagy súlytartás - mondjuk a kofferekkel nem mész, csak tartod őket, hogy a csuklyád szokja a súlyt… mi ezt csuklyás tartásnak szoktuk hívni. És ahogy egyre jobb az idő, kettő-kettő lesz az edzések aránya, aztán már csak egy termi edzés marad. A konditermi edzés nekem guggolásból, esetleg lábnyújtásból és fekvenyomásból szűk fogással, francia rúddal, meg esetleg egy kis tolótzkodásból áll. Azon kívül mindent kint edzek, eszközzel. Első nap golyópakolás, traktorkerék meg egy kis piramis. Aztán második nap farönk meg koffer, mindig ki lehet egészíteni valamivel, mondjuk ott a malomkő és kinyomom egy párszor. Elvileg minden egyes edzés előtt csinálni kell dobást, robbanékonnyá tesz és kinyújtóztat. Nagyon szeretem például a szánkóhúzást, az egy nagyon hasznos gyakorlat, ami mindent megerősít. A vádlit, a hátat, csuklyát, kart és vállakat, mindent úgy meghúz, hogy jó… Amikor például egy-egy versenyre készülünk, akkor az edzés is adja magát… Olykor van dobálás, sziklacipelés, ezeket mindig össze lehet válogatni. Tehát megvan ez a pár alap gyakorlat: traktorkerék forgatás, koffercipelés, farönk-nyomás, kőgolyó pakolás és piramis meg mondjuk a gumihúzás. Ezek mindig vannak, de néha van lengősúly is, sziklacipelés, dobálás…

Csináltok-e például fogáserősítést?
Én csinálok és amióta ezt is edzem, azóta sokat javultam. Kimentem Finnországba és ott óriási élmény volt már az az egy verseny is, ott egy kiegyensúlyozott mezőnyben találtam magam, lehettem volna negyedik is, de a nyolcadik is csak egy ponttal maradt el utánam. Rá kellet jönnöm arra, hogy egy csuklyás tartásért is ugyanannyi pontot kapok, mint egy farönk nyomással vagy traktorkerék forgatással, és akkor is ha ezt nekem nem olyan jó érzés edzeni, egyszerűen muszáj, mert ez ugyanolyan pontot hoz… És senkit nem érdekel a végén, hogy te kőgolyó pakolásban az első voltál, és a fogásban vagy csuklyás tartásban meg utolsó. Ezen nagyon sok elcsúszhat. Én azt szeretem edzeni, amikor nagy súlyokat lehet legyőzni, például olyan öt-tíz kilóval csinálok alkar edzéseket, de az nem olyan jó, azt a húgom is megcsinálja, legfeljebb nem annyiszor, mint én… De mondjuk százötvenet nyomni egy farönkbe, az jó, az már kihívás… de ugyan úgy pontozzák azt is és meg kell csinálni… ennyi.

És az alapozás, az milyen sorozatban csinálod, hány ismétléssel?
Hármat, négyet vagy ötöt, és nyolc-tíz ismétléssel. Attól függ, hogy milyen kedvem van, ha jól megy és elkap, akkor ötig is elmegyek, van olyan is hogy a fekvenyomás mellé beveszek valami tárogatást is…

Akkor ezek szerint, nektek nincs pontosan leírva mit és hogyan.
Amit eltervezek, azt tartom, de ha nem jó, akkor az edzésen változtatok rajta, ebből nincs gond.

Étrend, diéta?
Az nincs is. Jelzi a szervezeted mi esik jól neki, ha éhes vagy úgyis észreveszed. Én egy menzán kajálok, egy étterem azzal támogat, hogy mindig ott ehetek náluk. Van amikor már tizenegykor ott vagyok és kettőkor újból, annyiszor eszek ott amennyiszer éhes vagyok…

Nálatok nincsenek ilyen súlycsoportok, meg hasonló, de azért arra vigyázol, hogy hány kilós legyél?
Ez csak Finnországban lett volna fontos, hogy ha ott három-négy kilóval könnyebb vagyok akkor biztosan robbanékonyabb lettem volna és erővel is jobban bírtam volna, így utólag belegondolva most már kezdek én is vigyázni arra hogy ne nagyon fusson el a hasam, amit látsz is rajtam… mostanában nincs olyan pocakom mint például a szanyi versenyen. De ez nem kajázással függ össze, hanem az edzéssel, a teremben edzés részarányának a növelésével. Nagyobb hangsúlyt fektetek a robbanékonyságra. A trend is arra tart, például egy Pudzianowski szintű versenyző azért tud ott lenni az elején, mert nem csak erős de kitartó is, bírja a pakolást és a negyven-ötven másodperces számot tüdővel is ki kell bírni…

Tervek?
Azok vannak! Most a legfontosabb az októberi eszéki verseny. Azon meg akarom mutatni mindenkinek, elsősorban a Feketének, ha elfogadja végre a kihívást (Fekete László a verseny előtt sérültet jelentett - a szerk. megj.). Utána tartogatunk még egy nagy meglepetést az őszre, de ez még titok, ígérem a BodyBuilder Webmagazin fogja elsőnek megtudni mi az :

Köszönöm a beszélgetést, és akkor menjünk is, mielőtt az étteremben tényleg kihívják a kékfényt…

Sztípity Róbert
főszerkesztő

 

Címoldal | Sztárprofil | Interjúk | Videók | Vissza


Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
30 pak. 
 / 4.8
5%   6 490 Ft  
6 165 Ft
44 pak. 
 / 4.7
 
13 890 Ft
%
2,35 kg 
 / 4.8
8%   15 990 Ft  
14 790 Ft
60 kap. 
 / 4.9
 
3 790 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104379 fénykép található.
Bajnokok Éjszakája 2009
Lénárd Lajos
Bajnokok Éjszakája 2009 Lénárd Lajos
Nestle Kupa 2003
Németh Erika
Nestle Kupa 2003 Németh Erika
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
Mellizom nyújtás
Mellizom nyújtás
INBA Európa-bajnokság 2012
INBA Európa-bajnokság 2012
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink
BB.Tv - Nem kislányoknak!

Builder Gasztro - Főzőműsor testépítőknek

BB.Rádió - 100% Drugs Bunny

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....