Logo
Egy gondolat SEM bánt engemet…  

Egy gondolat SEM bánt engemet…

Egy gondolat SEM bánt engemet…
(Kommentár a Magyar Testépítő Bajnokok Éjszakája versenyhez)
Írta: Németh István

    Előljáróban annyit, hogy már a tavalyi szezonban is a MTBÉ-n való versenyzés jelentette számomra a legnagyobb élményt. A családiasabb légkör, a szervezés, valamint a lehetőség egy minőségibb, jobban megkoerografált, lekeverésmentes zenével aláfestett pózoló kűr előadására.

    A verseny színhelyére délelőtt 11 körül érkeztem a szüleim és a barátnőm társaságában. Felmértem a terepet. A színpadot, a világítást, a nézőtér különböző pontjairól ellenőriztem, hogy milyen szögben látható a színpad (illetve az akkor még folyó gyermek fitness verseny résztvevői). Itt már összefutottam Ratkiddel (aki már akkor megkezdte fotós hadjáratát , MC Eszteró Zsolttal, valamint a verseny főszervezőjével Sztípity Robival is, aki jó szokásához híven nagyon készséges volt és ezer tennivalója közepette is végigmutogatta nekem a verseny lebonyolítása közben majd felmerülő fontosabb helyszíneket. A fitness versenyző lányok ugrálásai közepette azt már előre láttam, hogy a színpad megvilágításával majd gondok lehetnek. Ugyanis a reflektorok-mivel szinte a színpad felett voltak-túl nagy beesési szögben világították meg a területet. Ezzel több gond is lehet: a színpadon csak egy keskeny sávban lesz megfelelő a fényerősség, valamint a túl nagy beesési szög miatt aránytalan lesz az alsó- és felsőtest megvilágítottsága. Szóval az én és még többek véleménye szerint a színpadtól távolabbra kell helyezni a (még nagyobb fényerősségű) reflektorokat és kb. 30-40o-os szögben megvilágítani velük a színpadot. Valamint ezen felül még opcionálisan elhelyezni alsó reflektorokat szembe és oldalra. De remélhetőleg a fotósok megfelelően tudták kompenzálni a színpadi megvilágítottság esetleges hiányosságait.

    Az egyes versenyzők külön-külön történő értékelésébe, illetve kritizálásába nem mennék bele, hisz mint résztvevő nem biztos, hogy megfelelően objektív képet tudtam kialakítani az egyes indulók felkészültségéről.

    Viszont pár résztvevőt szeretnék kiemelni. Nem is versenyzőként, hanem inkább emberként. A kategóriámból Kokovai Andort, aki mindig udvariasan és úgy érzem pozitívan viszonyul hozzám, nem úgy mint egyesek akik a hátam mögött „beképzelt kis fasz”-nak neveznek, aztán mégis ők azok akik elfordítják a fejüket amikor köszönök nekik. Mondjuk ezeken az embereken csak jókat szoktam mulatni. Visszatérve Andorra, azért esik jól a viselkedése mert, ha jól tudom ő már akkor versenyzett amikor én még súlyzót sem láttam. Mellesleg felhívnám a figyelmet arra, hogy a Superbody után, mindössze egy hét leforgása alatt mennyivel jobb formát hozott! Milyen lenne ha mindig ezzel a hévvel készülne…?

    Szólnék még Bogáti Árpádról, akivel idén volt szerencsém először találkozni. Benne nagyon tetszett a visszafogott viselkedése, a higgadtsága ahogy a színpadon és a színfalakon kívűl viselkedett. Ellentétben egyes versenyzők idegbeteg kirohanásaival, törni-zúzni akarásával. Szóval Árpád nagyon szimpatikus volt.

    És Kormány Mihály… akivel a szegedi verseny után volt szerencsém közösen részt venni egy Scitec fotózáson, ahol kicsivel jobban megfigyelhettem a mentalitását, a testépítéshez való hozzáállását és a fizikumát. Kellemesen csalódtam benne (holott eddig is kedveltem) és kívánom neki, hogy valóra váljanak az álmai, sikerüljenek a tervei és elérje a céljait amiket kitűzött maga elé! Minden sikerülhet, csak legyen céltudatos, ne veszítse el a jelenlegi motivációját és ne hagyja, hogy más emberek a kedvét szegjék és esetleg letérítsék az általa kijelölt útról!

    És végül, de nem utolsó sorban: Remzső Ferenc. Nem is szeretném sorolni, hisz szinte csak jókat tudok róla mondani. Viszont annyit szeretnék megjegyezni,- csak, hogy ő is tudjon róla,- hogy nekem megtiszteltetés minden alkalom amikor közösen állhatok vele a színpadon. Ugyanis ő már 1999-2000-ben is a kedvencem volt a Superbody-kon! Bizony Feri, akkoriban még 60 kilósan ott szurkoltam neked a nézőtéren.

    A bíráskodás apróbb részleteibe nem mennék bele, viszont néhány kiragadott momentumra szerintem nagy általánosságban a NO COMMENT jelző illik. És ezt nem csak a magam védelme érdekében írom. Csak 1-2 szösszenet a bírók neve nélkül:

  • -85 kg-ban kaptam egy második helyezést az alapfordulatoknál…
  • -85 kg-ban Kokovai Andor harmadik helyezése…
  • az Abszolút választásnál egy nekem ítélt 3. helyezés…

    De még sorolhatnám. Kíváncsi lennék az adott bírók magyarázatára… Véleményem szerint főképpen az lehet a probléma, hogy bizonyos bíróknak a hozzá nem értésükből fakadó bizonytalanságuk és az ez által generálódott kapkodásuk hatására hirtelenjében a definiáltságot minden más -legalább ugyanolyan fontos- tényezők elé helyezik. Legalábbis az én véleményem az, hogy a genetikai adottságok és a kőkemény súlyzós edzés által felépített arányos izomzat, megfelelő mértékű definícióval párosítva messze-messze magasabb értéket képvisel mint az ennél még definiáltabb, de az előbb említett tulajdonságokban hiányt szenvedő fizikum. Hisz a definíció inkább a diéta, a kardióedzés és nem utolsó sorban a kémia sikerének a mutatója, nem pedig a tudatos, hardcore izomépítő súlyzós edzésnek, amiről a testépítés valójában szól. Elengedhetetlen a megfelelő definiáltság, de szerintem indokolatlanul előtérbe helyezik.

    A szabadpózokkal kapcsolatban külön köszönet Sztípity Róbertnek, amiért végre egy kicsit professzionálisabb prezentációs lehetőség adódott a versenyzők számára. És külön megköszönöm Drugs Bunny segítségét! Ezen kívűl szeretném megköszönni a nézőknek a szurkolást, a bíztatást, valamint a színpadon kívüli dícséreteket és elismeréseket! És köszönöm mindazoknak akik lehetővé tették, hogy nekem ítéljék a Közönségdíjat! Ez nagyon sokat jelent nekem! Kiemelten köszönöm a barátnőm -Kati- egész éves segítségét, a rengeteg türelmét és azt, hogy mindig, minden helyzetben mellettem állt! Köszönöm a barátaim és ismerőseim hangos bíztatását, köztük Lantos Johnny-ét is, aki megint csak pótolhatatlan szakmai és baráti segítséget nyújtott nekem a versenyen! Ezeket a köszönet- kinyílvánításokat nem akartam a végére hagyni.

    Még egy „vicces” kis jelenet a Testépítő Szövetség egyik tisztségviselőjével:

Mr. Énvagyokafőnök: - „Versenyzői kártya?!”
Mire én: - „Az edzőmnél van. Amint ideér, felmutatom.”
Mr. Énvagyokafőnök (gorombán): - „Itt te kártya nélkül nem fogsz versenyezni! Menj haza, keresd meg aztán majd akkor gyere vissza ha már megvan! Nem érek én rá ilyen hülyeségekre. Mit képzelsz ki vagy te fiam, hogy kártya nélkül akarsz elindulni?!”
Mire én: - „Németh István, Abszolút Magyar Bajnok. De teljesen mindegy! Köszönöm a segítséget!”

    Aztán már mentem is mérlegelni, Mr. Sztípity pedig „leállította” Mr. Énvagyokafőnököt. Amúgy hozzáfűzném, hogy már valamikor augusztusban (júniusban - a szerkesztő megjegyzése, - övé volt a leges legelső nevezés) beneveztem a versenyre… Most csak így halkan megkérdezném: MI SZÜKSÉG VAN AZ ILYEN EMBEREKRE A SZÖVETSÉGBEN?!

    És most essen pár szó a saját formámról. Nos, véleményem szerint a definícióm a szezon három versenyén közel azonos volt. Viszont izomzatilag messze-messze a Magyar Bajnokságon hozzott formám volt a legjobb! Egyszerűen túl sok volt ez az 5 hetet kitöltő versenysorozat. Mondják egyesek, hogy: „…nagy szám, páran mégis még jobban tudtak kinézni Szegeden mint az előző versenyeken”. Igen, csak vegyék már észre, hogy ők meg a korábbi versenyeken hoztak rosszabb formát. Magyarul javítottak a fazonjukon. Ez sokkal egyszerűbb mint egy már elért csúcsformát megtartani. Szóval véleményem szerint jó külsővel léptem színpadra Szegeden, de az emberek érthető módon a Magyar Bajnokságon mutatott formámmal hasonlították össze. Ahhoz képest meg tényleg rosszul néztem ki. De szerintem csakis ahhoz képest, nem pedig általánosságban. Jó lenne, ha a kettő között különbséget tennének egyesek…

    Előre tudtam, hogy vagy a Superbody-n, vagy pedig Szegeden lesz szignifikánsabban jobb a fizikumom. Döntenem kellett, hogy melyiket választom. A Superbody-t választottam, mivel a szponzorcégem rendezte, több volt a nyeremény, valamint tudtam, hogy ha ott nyerek akkor újra lehetőségem nyílik arra, hogy az újságokban minél több oldalon viszontláthassam magam. Ezeket együttvéve ezt tartottam fontosabb versenynek és a szénhidrát bevitelemet is ehhez igazítottam tudva, hogy ezzel rontani fogok a szegedi formámon. Szerintem jól döntöttem.

    Végül a címben megjelenő mondathoz visszatérve, egy gondolat sem bánt engemet, hisz szerintem mindent összevetve én domináltam a 2004-es őszi versenyszezont és ez véleményem szerint elég nagy dolog, főleg azt tekintve, hogy a szezon kezdetekor töltöttem be a 21. életévemet. Valamint akik, esetleg megtekintik az interneten vagy 1-2 folyóiratban a fényképeket amik a 2002-től a 2004-es évig felmutatott fejlődésemet illusztrálják, azok számára talán világossá válik, hogy ki az az ember ebben az országban akinek tényleg az egész élete a testépítésről szól, aki évről évre progresszív fejlődést tud felmutatni a fizikumában, aki tényleg komolyan gondolja ezt az egészet és akinek nem titkolt terve az, hogy ő legyen az első magyar származású sportoló aki egészen a profi bodybuilding elitjéig mássza meg a fokokat ennek a csodálatos sportnak a ranglétráján. Minden erőmmel ezen leszek!

    És mi lesz a következő létrafok? Nos, amikor legközelebb színpadra lépek, akkor a 2004-es formámnál legalább 10 kg-mal nagyobb izomtömeggel fogok rendelkezni és EGY OLYAN VÍRUSSAL FOGOM MEGFERTŐZNI A MAGYAR TESTÉPÍTÉST AMI ELLEN BELÁTHATÓ IDŐN BELÜL NEM FOGNAK ELLENSZERT TALÁLNI…

 

 

Címoldal | Sztárprofil | Interjúk | Videók | Vissza


Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
%
100 tab. 
 / 4.5
24%   1 990 Ft  
1 510 Ft
150 kap. 
 / 4.9
 
3 990 Ft
%
6 kg 
 / 4.8
27%   29 980 Ft  
21 990 Ft
0,5 lit. 
 / 4.8
5%   5 990 Ft  
5 690 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104371 fénykép található.
Nemzetközi Erőfesztivál
Szeged, 2003
Nemzetközi Erőfesztivál Szeged, 2003
PCA Tropical ASO, Szeged, 2018.04.29.
PCA Tropical ASO, Szeged, 2018.04.29.
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
Magyar Bajnokság 2001 - Rodé Péter
Magyar Bajnokság 2001 - Rodé Péter
Interjú Miló Vikivel
Interjú Miló Vikivel
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....