Logo
Válasz a 2004-es MTBÉ után elküldött köszönő-levélre  

Válasz a 2004-es MTBÉ után elküldött köszönő-levélre

Válasz a 2004-es MTBÉ után elküldött köszönő-levélre
A versenyt követően minden versenyzőnek és bírónak levélben köszöntük meg, nem csak a A versenyt követően, mint a verseny szervezője úgy éreztem, hogy levélben meg kell köszönnöm a versenyzőknek, nem csak a szegedre hozott teljesítményét, hanem az egész éves munkájukat is. Szenzációs szezont zártunk, egyetlen őszi versenyről sem lehetett semmi rosszat írni, nem maradt más, mint valóban azzal foglalkozni, amivel a szaksajtónak kell: a versenyzőkkel és a fizikumokkal. A levelemben megkértem a versenyzőket és a bírókat egyaránt, hogy az idén rendhagyó módon ők maguk számoljanak be szegedi tapasztalataikról, élményeikről. Ugyanerre felkértem a bírókat is…

Tisztelt Sztípity Róbert!

    Köszönöm megtisztelő leveled! Számomra szokatlan és új, hogy egy verseny főszervezője személyesen is elismeri és megköszöni munkámat.

    Nagyon sok idő és energia fekszik a Bajnokok Éjszakáján nyújtott szabadpózomban és az azt megelőző versenyekben. Ezt a szezont a Mátra Kupával kezdtem, majd ezután két hónapon keresztül versenyformában kellett maradnom. Maga a verseny számomra az egyik legnagyobb sikerélményt nyújtotta, függetlenül az elért helyezésemtől. Minden díjnál többet ért, hogy ott lehettem egy színpadon Magyarország legeredményesebb versenyzőivel. A lebonyolítás színvonala kiváló volt, a verseny gördülékenyen és zökkenőmentesen zajlott. Bár csak futólag ismerjük egymást, versenyeredményeimet gondolom figyelemmel kísérted.

    Ez az év hozta meg számomra mindazokat a „sikereket”, amelyek a sok év kitartó munkájának eredményei. Bár testépítő körökben a nevem újnak számít,de szeretném az elkövetkezendő időkben ismertebbé tenni! Köszönöm az ajánlatot, amelyben publikálásra csábítasz.

    Előzetesen csak pár mondatban mindarról, ami arra késztetett, hogy versenyeken induljak. A legelső szárnypróbálgatás az 1994-es II. Mátrakupa volt. Ezt megelőzően hosszú évek sportmúltja állt a hátam mögött, amelyben sokmindent kipróbáltam. Ez év májusában beléptem a masters korcsoportba, így lehetőségem nyílt nemcsak a nálam 10-15 ével fiatalabbakkal versenyezni, bár számomra mégiscsak ők jelentik az igazi kihívást. Azt azt hiszem nem kell elmondanom, mennyivel nehezebb velük tartani a tempót és hozni azt a szintet, melyet ők diktálnak. Szerencsére Lantos Johnny barátom, aki ez év júniusától teljesen önzetlenül elvállalta a versenyekre való felkészítésemet. Nagyon sokat segített. Tegyük hozzá, mindezért semmiféle ellenszolgáltatást nem várt. Tudta ő is, hogy nagy fába vágtuk a felyszénket, hiszen koromnál és testalkatomnál fogva sokkal nehezebb jó minőséget és tömeget párhuzamosan produkálni. Annyit tudni kell rólam, hogy 25 éve aktívan sportolok. 15 évesen csak egy arányos testalkat volt a célom és abban az időben a testépítésről még csak elvétve lehetett olvasni. Éppen ezért elkezdtem a keleti sportokkal foglalkozni. Jógáztam (amit azóta sem hagytam abba), ennek mentális és meditációs gyakorlatait a mai napig alkalmazom testépítő edzéseimen és emellet van egy jógacsoportom, akikkel különböző fellépéseket és bemutatókat tartunk. Ötvözve mindezt a keleti harcművészetek (bushido) gyakorlataival. Szamuráj harcművészeti technikák, karate és egyéb látványos elemekkel, pl.: fájdalomtűrő gyakorlatok, testem különböző részeibe, nyak, arc, kar, has, mell, tűket szúrok, horgokat akasztok. Ha érdekel, erről képeket is tudok küldeni. 10 évig hosszútávfutó voltam, 25 éves koromig 65 kg voltam. Ekkor döntöttem úgy, hogy súlyzós edzésekkel megváltoztatom az addigi alkatomat, látványosabbá és példaértékűvé teszem azt, hogy az ember olyanná válhat, amilyen lenni szeretne. 15 év alatt 30 kg-mal növeltem az izomtömegemet. Szerettem volna példát mutatni másoknak és bebizonyítani önmagamnak, hogy semmi sem lehetetlen. Hittel és akarattal az ember bármit elérhet. Nagyon sok tapasztalatot szereztem edzéseim során, megismertem testem mire hogy reagál, éppen ezért Johnny az edzéseimbe egyáltalán nem szólt bele. A diéta és a táplálkozás volt az, amiben sokat tanultam tőle.

    A szegedi versenyen végre a szabadpóz kapcsán sikerült önmagamat adnom és nem egy előre meghatározott koreográfiát bemutatni. Örülök annak, hogy végre Magyarországon is lehetőség van arra -mint ahogy ez már külföldön bizonyos versenyeken természetes- , hogy a szabadpóz célja a közönség szórakoztatása látványos és nem az unalomba fulladó, ugyanazt ismétlő bodysok tucatjaiból álljon. Bízom benne, hogy jövőre még töben fel mernek vállalni ilyen és ehhez hasonló, fantáziadús, egyedi produkciókat és a bírók is talán kevésbé fogják megmosolyogni őket!

Még egyszer köszönöm a megtisztelő gesztust!

Sportbaráti köszönettel:
Oláh József
(Joe mester)

 

 

Címoldal | Sztárprofil | Interjúk | Videók | Vissza


Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
%
30 pak. 
 / 4.8
20%   6 490 Ft  
5 190 Ft
300 kap. 
 / 4.9
11%   5 590 Ft  
4 990 Ft
120 kap. 
 / 4.7
5%   4 190 Ft  
3 980 Ft
1,036 kg 
 / 4.9
5%   6 190 Ft  
5 880 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104371 fénykép található.
MESZ Páros OB 2005
Szabó Zsolt
MESZ Páros OB 2005 Szabó Zsolt
WBPF Magyar Bajnokság 2013
WBPF Magyar Bajnokság 2013
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
Első Motivációs Testépítő Konferencia 2009 - VII. rész
Első Motivációs Testépítő Konferencia 2009 - VII. rész
Pulykaszárny filé gombamártással - Body.Builder Gasztro Rovat 24. rész
Pulykaszárny filé gombamártással - Body.Builder Gasztro Rovat 24. rész
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....