Logo
 

Interjú az IFBB Pro Bob Cicherillo-val

BB: Először is hadd köszönjem meg, hogy időt szakítottál a kérdéseim megválaszolására. Nos, lássuk. Hogyan kell ejteni a családnevedet? Legalább ötféleképpen hallottam már.
BC: Betűzve C-I-C-H-E-R-I-L-L-O, amit úgy kell ejteni, hogy csik-er-illó.

BB: Hány éves vagy?
BC: 1965. január 12-én születtem, 39 éves vagyok.


Mr. Olympia 2002

BB: Hol nőttél fel?
BC: Rochesterben, New York államban születtem és nőttem fel.

BB: Vannak testéreid?
BC: Egy bátyám van, akit Joe-nak hívnak, és egy nővérem, a neve Sandra Lynn.

BB: Tinédzserkorodban milyen sportokat űztél?
BC: Versenyszerűen kosaraztam, fociztam, továbbá bowlingoztam és golfoztam is.

BB: Mikor kezdtél el testépítéssel foglalkozni?
BC: Kb. 12-13 éves voltam. Az első versenyem 13 évesen, 1979-ben volt. Több dolog is a testépítés irányába vonzott, például mindig is szerettem a szuperhősös képregényeket, 1978-ban folyton Arnold Pumping Iron-ját bámultam és nagyon szerettem az Incredible Hulk-ot is, kb. ugyanebben az időszakban.

BB: Hogyan edzettél?
BC: A Muscle Builder/Power-ben (később Muscle and Fitness) leírtak alapján állítottam össze az edzéstervemet. A példaképeim Lou Ferrigno, Arnold, Steve Reeves voltak… a szokásos. Teljes túledzésben voltam, ami ma már világos.

BB: Mesélnél az első testépítő show-ról amin részt vettél?
BC: Az első 1979-ben volt. Sokmindenre emlékszem a versennyel kapcsolatban, de legélesebben az az érzés maradt meg bennem, hogy nagyon szerettem a színpadon lenni. Harmadik helyet értem el, de megnyertem a legjobb kar és legjobb láb díját, valamint a legjobb pózoló díját is (igen-igen, akkoriban még testrészenként is osztottak serlegeket!).

BB: Még mire emlékszel?
BC: Amikor elkezdtem a testépítést, már az edzés első napjától fogva profi akartam lenni és meg akartam nyerni a Mr. Olympiát.


Mr. Olympia 2002

BB: Mikor vált valóra az álmod, hogy a profik közé állj?
BC: Az álmomat a 2000-es USA Bajnokságon, Las Vegasban, Nevadában váltottam valóra. A szupernehézsúly kategóriában és összetettben is első helyen végeztem. Ekkor már egy igen elnyújtott, 13 éves nemzeti szintű amatőr karrier állt mögöttem, amit az 1987-es Ifibajnokság megnyerésével nyitottam meg, miután az Atlantic Cityben, New Jerseyben tartott Nemzeti Bajnokságon 5. helyet értem el a nehézsúlyú kategóriában. (megjegyzés: ekkoriban még nem volt szupernehézsúly!)

BB: Milyen érzés volt profiként folytatni a pályafutásodat?
BC: Jó kérdés. Úgy tudnám jellemezni, hogy amolyan „hála Istennek” érzés volt. Szerencsére ezen már túl vagyok.

BB: Mekkora volt a súlyod, mikor profi lettél és manapság milyen súllyal lépsz színpadra?
BC: A 2000-es USA Bajnokságon 107 kg voltam, az idei Mr. Olympián pedig 113 kg.

BB: Milyen az élet a profik között? Mi jobb és mi rosszabb annál, mint amire számítottál?
BC: Profinak lenni jóval kevésbé stresszes (ha hiszed, ha nem). Bármi történhet egy show-n, nyerhetsz, veszíthetsz, akkor is profi maradsz. Amatőrként pedig: „csináld vagy véged”. Ha nem nyered meg az egész versenyt, akkor jön a „viszlát jövőre” szöveg. Az évek meg csak telnek-telnek, hihetetlen a stressz.

BB: Mégis, mi a legjobb a profiságban?
BC: Nos, én azért szeretek a legjobban IFBB Profi lenni, mert ahogyan járom keresztül-kasul az országot, nagyon sok rajongómmal tudok találkozni és beszélni… jó érezni azt, hogy nagyon sok fiatal, feltörekvő tehetségre vagyok hatással, mint ahogy rám volt Lou Ferrigno és Arnold annak idején.

BB: És mi a legrosszabb?
BC: Legkevésbé az tetszik, ahogy a versenyzőkkel bánnak az összehasonlítások során. Egyesek azt hiszik, hogy a sportolókon csak úgy keresztül lehet gyakorolni, míg mások szívják kifele a pénzt a show-ból.

BB: Milyen benyomásaid vannak a profi karriered során elért helyezéseiddel kapcsolatban? Gondolod, hogy valaha megnyerheted a Mr. Olympiát? Ha igen, mennyi idő kell hozzá?
BC: Általánosságban elmondhatom, hogy elégedett vagyok az eredményeimmel, de nehéz is lenne panaszkodnom két második hellyel és bemutatkozó szereplésemmel az Olympián.

Két dolgot azonban meg kell említenem: a pénzdíjak egyáltalán nem állnak arányban a befektetett energiával. Másrészt azokkal, akik mögöttem végeztek, vagy akiket megvertem nem lettem összehasonlítva, ez szerintem nagy tiszteletlenség. Arról pedig, hogy megnyerjem az Olympiát… nagyszerű lenne, őszintén szólva teljes erőbedobással edzek és készülök. Minden versenyt, amin indulok, meg szeretnék nyerni, de őszintén szólva nem hiszem, hogy valaha lesz lehetőségem megnyerni az Olympiát.


Mr. Olympia 2002

BB: Idén először indultál a Mr. Olympián. Milyen volt a világ legjobbjaival együtt lenni a színpadon?
BC: A bíráskodástól eltekintve a 2002-es Olympia fantasztikus élmény volt. A világ legjobbjaival felállni nagy megtiszteltetés, sosem felejtem el.

BB: Mit gondolsz, Günther Schlierkamp-nak le kellett volna győznie Ronnie Coleman-t? Megérdemelte a 2002-es Show of Strength-en aratott győzelmét?
BC: Azt hiszem Günther meg tudta volna nyerni a versenyt, ha az előzsűri alatt is kihívják összehasonlításra, a rajongók is imádták volna. Igen, Günther megérdemelte az első helyet a GNC-n. Én Kevin Levrone-t láttam volna szívesen 2002-ben Mr. Olympia-ként. Mindent egybevéve jobb formában volt azon a napon.

BB: Milyen versenyekre készülsz most? Mit csinálsz másképpen a felkészülés során?
BC: Azt hiszem a májusi versenyekre készülök és valószínűleg elindulok az Olasz Grand Prix-n is. Megpróbálom a farizmom vastagságát növelni. Azt hiszem ha fel tudok menni 118 kilóra szárazon, elég keményen fogok kinézni, hogy győzzek (ez 5 kg tiszta izomnövekedést jelentene). Azt hiszem, ha annál nagyobbra nőnék, elveszíteném a vékony derekamat és az esztétikus felépítésemet.

BB: Milyen alapvető elemekből épül fel az edzésprogramod? Hány napot edzel egy héten? Van edzőtársad, vagy inkább egyedül szeretsz edzeni?
BC: Tom Prince-el edzek a Golds Gym Venice-ben. Minden egyes testrésznek külön napot szentelünk, hat edzésnappal hetente.

BB: Melyik a kedvenc testrészed edzés szempontjából?
BC: A mell- és bicepszedzéseket szeretem a legjobban, nagyszerűen pumpálhatóak!

BB: Melyik kiegészítőket szereted? Melyek működtek a legjobban? Mik a kedvenceid?
BC: Erre nem nehéz válaszolni, természetesen a Pro Performance kiegészítők!

BB: Mi a kedvenc ételed? Mi a kedvenc dietás és szezonon kívüli kajád?
BC: Természetesen az olasz konyha a kedvencem.

BB: Milyen kocsid van?
BC: Két kocsim van, egy 86-os Buick Grand National turbo és egy 2001-es Pontiac Trans-Am. Mindkettő limitált szériás modell!

BB: Melyik a kedvenc testrészed?
BC: A kedvenc testrészem Tiffany-n, a barátnőmön található!

BB: Mikor voltál legjobb formában a helyezésektől eltekintve?
BC: Tisztán kondíció szempontjából azt hiszem a 2000-es USA Bajnokságon, teljességben nézve pedig a 2002-es NOC-on és az idei Olympián.

BB: Ha nem versenyre készülsz, elmaradnak a testépítő-kaják, vagy mindig diétázol?
BC: Szezonon kívül zabálok, mint egy állat. Az élet túl rövid!

BB: Hány hetes a versenyre történő felkészülés?
BC: Minden versenyre 12 hetet készülök.

BB: Mi volt a legnagyobb súlyod életedben?
BC: Kb. 125 kg.

BB: Most mennyi vagy?
BC: Kb. 120 kg.

BB: Van valami, amit azoknak a fiatal, kezdő testépítőknek szeretnél tanácsolni edzés, étkezés, vagy bármilyen egyéb szempontból, akik ezeket a sorokat olvassák?
BC: A feltörekvő nagyágyúknak azt üzenem, a túlzások nem működnek. A megoldás valahol középen van. Ha azt gondolod, minél többet cuccolsz, annál nagyobb leszel, tévedsz. Az sem biztos, hogy az edzésed intenzitása attól függ, hogy mennyire nagy zajt csapsz közben. A profik sem élik napi 24 órában, heti hét napon, egész éven át az ú.n. „testépítő életstílust”. Ne hagyd, hogy az élet elszaladjon melletted, miközben a siker létráján mászol felfelé, mert semmit sem fog jelenteni a siker, ha nincs valaki, akivel megoszthatod.

Légy türelmes, ha gyors eredményekre vágysz, rossz sportot választottál. Itt semmi nem azon múlik, hogy mekkora súlyt bírsz felemelni, hanem az, hogy ha valaki rád néz, mit gondol, hogy mennyit tudnál felemelni, kinézet alapján. Ez néhány kis gyöngyszem Bob bölcsességei közül.

BB: Köszönöm az interjút.

Fordította: ATX
a BodyBuild.Com cikke nyomán
Címoldal | Sztárprofil | Interjúk | Videók | Vissza


Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
%
6 kg 
 / 4.8
20%   29 980 Ft  
23 990 Ft
50 gr. 
 / 4.3
 
500 Ft
0,5 kg 
 / 4.7
 
4 990 Ft
0,9 kg 
 / 4.7
5%   6 990 Ft  
6 640 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104378 fénykép található.
Ironman 2006
Heinz Senior
Ironman 2006 Heinz Senior
Peak Erőfesztivál 2009
Peak Erőfesztivál 2009
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
BB.Tv Episode #33.
BB.Tv Episode #33.
Mátra Kupa 2003: Abszolút Bajnok Választás
Mátra Kupa 2003: Abszolút Bajnok Választás
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....