Logo
Superbody 2020, november 7. Kongresszusi központ
Beszélgetés Dorian Yates-szel  

Beszélgetés Dorian Yates-szel

Beszélgetés Dorian Yates-szel

Mivel foglalkozol most, miután visszavonultál a profi versenyzéstől?
Jelenleg táplálékkiegészítőkkel foglalkozom, illetve edzőtermemet a Temple Gym-et vezetem.

Mi számodra a legnagyobb dicsőség a karrieredben?
Valószínűleg a második Mr. Olympia győzelmem, mert akkor hagytam nyomot ebben a sportban és uraltam a testépítést.

És a legnagyobb csalódás?
A legnagyobb csalódás az volt amikor lesérültem. Egy bicepsz és egy tricepsz szakadásom volt a karrierem során.

Ki vagy mi inspirált téged arra hogy elkezdd a testépítést?
Többnyire Joe Weider magazinjai. Amikor olvastam a sport bajnokairól akkor az tényleg ösztönző volt.

Kedvenc gyakorlatod?
Próbálok nem választani kedvenc gyakorlatot mert az összes fontos. Általában a nehéz alapgyakorlatokat szeretem mint például a lábkitolás.

Legkevésbé kedvelt gyakorlatod?
Nem mondanám hogy lenne ilyen amit csinálok. Amely gyakorlatokat a legkevésbé kedvelem, azokat nem találom hatásosnak, ezért nem is csinálom ezeket. Állig húzás erre jó példa.

Kedvenc diétás ételed?
Zabkása.

Kedvenc nem diétás ételed?
Jégkrém. Ben&Jerry a kedvencem.

Kedvenc zenéd?
Reggae.

Kedvenc TV show?
Nem nagyon nézek TV-t. Általában vadvilági programokat nézek mint a National Geographic. A hagyományos TV show-k közül a Jóbarátokat és az NYPD Blue-t kedvelem.

Kedvenc filmed?
Rettenthetetlen.

Kedvenc színészed/színésznődM
Al Pacino / Marilyn Monroe

Írd le hogy szerinted milyen vagy!
Becsületes, nagyon keményen dolgozó, nagyon makacs. Inkább csöndes mint kifelé forduló. Szeretek mindenkit úgy kezelni ahogy szeretném hogy engem kezeljenek. Remélem az emberek emlékezni fognak erre velem kapcsolatban.

Mi az a legfontosabb emberi tulajdonság melyet tisztelsz másokban
Becsületesség az ami először eszembe jut.

Ötlet egy tökéletes vakációról...
Valahol ahol nagyon sokat süt a nap mert Angliának nincs túl jó időjárása. Hawaiira és Jamaikára nagyon szívesen elmennék.

Mit gondolsz mit hoz a jövő a versenyszerű testépítésnek?
Nem nagyon tudom. Ha Olimpiai sport lenne azt hiszem az segítene a sportnak. Nem vagyok biztos mert hiány van feltörekvő profikból, már amennyire én érdekelt vagyok. Azoknak az embereknek a minősége akik mostanába jönnek a sportba nem olyam jó mint pár évvel ezelőtt. A legtöbb aki a csúcson van az már rég ott van. Nincs ott senki aki jelenleg tudná őket pótolni. A sport eredetére kéne figyelnünk - a fiatalabb srácokra - és ösztönözni őket hogy átjöjjenek.

Mit gondolsz a most fiatalabbakról mint például Dexter Jacksonról és Markus Rühlről?
Ők jó profik de nem kimagaslóak. Nincsenek egy szinten Shawn Ray-jel, Kevin Levrone-nal vagy Flex Wheeler-rel.

Mi az a legfontosabb javaslat amit szerinted annak adhatsz aki versenyezni akar a testépítésben?
Lépésenként kell haladnod. Figyelj kisebb versenyekre és állítsd fel a céljaidat. Ne törj túl magasra.

Egy nemrégi szavazásban a FLEX magazin olvasói között, téged választottak a 20. század második legjobb testépítőnek. Mit gondolsz erről?
Elégedett vagyok ezzel. Elég egyértelműnek tűnt Arnold többsége az exponálása és az miatt amit a sportért tett. Viszont nem hiszem azt hogy ez szükségszerűen tükrözné az ő fizikumát. Nem hiszem hogy az ő fizikuma lenne az örök legjobb. Viszont az lehet hogy ő a legjobb testépítő aszerint hogy olyan sokan ismerik. Mint mondtam elégedett vagyok azzal hogy második vagyok mert ez azt jelenti hogy amikor fizikum alapján ítélik meg a testépítőket akkor én vagyok a legjobb.

Írd le egy tipikus napodat
Amikor versenyeztem akkor el tudtam volna mondan ezt neked de most ez mindig különböző mert annyi dolgot csinálok egyszerre - sokat utazok, ilyesmi. Nincs már annyira meghatározva ez mint volt. Sokat vagyok úton. Megpróbálom az edzéseimet reggelente megoldani amennyiben ez lehetséges.

Fejezd be ezt a mondatot - „A legtöbb ember meglepődne ha megtudná hogy…”
… az én személyiségem nem olyan mint amit a magazinokban lát, legalábbis az csak egy részem. Van egy másik részem amit az emberek nem látnak . Elég érzékeny vagyok. Sokmindennel foglalkozom a testépítésen kívül. Nagyon érdekel a vadvilág és a fenntartása. Emellett szerintem elég jó humorérzékem van. Ezt a részemet nem mutattam színpadon és a magazinokban mert nagyon komolyan vettem amit csináltam.

Mi a véleményed a következő emberekről?

Ronnie Coleman - Szerintem nagyszerű fizikuma van. Egy új szintre vitte keménységgel és mérettel. Elég rendkívüli hogy nem is voltak jó helyezései és mégis Mr. Olympia lett. A legtöbb ember akik a Mr. Olympia címet elnyerték nagyon közel kerültek hozzá előtte. Ronnie először 8., 9., 10. lett egy pár évig, majd fejlődött és elnyerte. Szerintem ő nagyon jó Mr. Olympia mert jó munka-etikája van. Keményen dolgozik és elszánt.

Lee Haney - Lee nagyszerű bajnok. Amikor kezdtem ő akkor volt Mr. Olympia tehát ő valaki volt akire felnéztem. Szerintem az ő idejében a színvonal nem volt annyira magas mint most. Kicsit könnyebb volt neki hogy mindenki fölött álljon amíg én megjelentem. De ő egy nagyszerű bajnok, jó ember és családias férfi.

Joe Weider - Egy csomó ember sok rossz dolgot tud mondani Joe-val kapcsolatban, de én csak jót tudok. Nélküle, nem lenne Mr. Olympia. Az ő magazinjai nélkül a sportágat nem támogatnák. Senki nem tudná ki volt Dorian Yates a Muscle & Fitness vagy a Flex magazin nélkül. Képes lettem megélni neki köszönhetően.

Flex Wheeler - Flex jóbarátom. 1993-ban lettünk barátok, amikor együtt vendégpózoltunk. Ő valaki akinek nagyszerű potenciája van és szép fizikuma. Flexnek megvan a potenciája hogy Mr. Olympia legyen, de nem hiszem hogy eléggé akarja. Nincs meg benne a hajtás. Nem használja ki tökéletesen a potenciáját.

Shawn Ray - A világ egyik legjobb testépítője. Nagyszerű fizikuma van. Mindig benne lesz a top 5-6-ban a Mr.Olympián. Shawn régóta van a sportban tehát meg kell érteni a helyzetét és azt hogy az egyik legjobb. Nem hiszem hogy valaha is Mr. Olympia lesz mert mindig rossz reklámot csinál a magazinokban. Soha nem tekintettem őt fenyegetőnek amikor együtt versenyeztünk.

Az egyik nemrégi Olympián Shawn Ray-nek volt pár nem túl hízelgő szava veled kapcsolatban - az hogy te nem voltál jó képviselője a sportnak mert mindig magadhoz tartottál. Mit gondolsz erről?
Ez egyféle megítélés, tényleg. Szerintem megfelelően képviseltem a sportot. Elszánt sportoló voltam. Sok embert inspiráltam arra hogy edzzenek és jobbá tegyék az életüket. Tehát én hiszem magamról azt hogy jól képviseltem. Nem úgy csináltam ahogy Shawn Ray csinálta volna ha Mr. Olympia lett volna. De a tény megmarad, miszerint ő nem Mr. Olympia tehát neki nincs ilyen választása.

Fordította: Smog
Címoldal | Sztárprofil | Interjúk | Videók | Vissza


Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
%
6 kg 
 / 4.8
17%   29 980 Ft  
24 990 Ft
%
0,5 lit. 
 / 4.7
20%   4 190 Ft  
3 350 Ft
%
2,35 kg 
 / 4.8
8%   15 990 Ft  
14 790 Ft
%
2,273 kg 
 / 4.7
10%   20 890 Ft  
18 890 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104379 fénykép található.
Inferno Trófea 2007
Páros Testépítés
Lakatos Mihály, Palecián Judit
Inferno Trófea 2007 Páros Testépítés Lakatos Mihály, Palecián Judit
Chris Duffy
Chris Duffy
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
Kreatin és Béci a Strongman Ob-n!
Kreatin és Béci a Strongman Ob-n!
Anyagbeszerzés
Anyagbeszerzés
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink
BB.Tv - Nem kislányoknak!

Builder Gasztro - Főzőműsor testépítőknek

BB.Rádió - 100% Drugs Bunny

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....