Logo
Balla(da)… avagy egy „újonc” igaz története  

Balla(da)… avagy egy „újonc” igaz története

Balla(da)… avagy egy „újonc” igaz története

Bevezető: Balla Yvette az 2005-ös év meglepetésembere a női fitness formában. Minden adott hozzá, hogy nem is olyan sokára egy új magyar bajnok(nőt) koronázzanak. Mikor szembetalálkozol vele, le sem tudod venni karcsú derekáról és hihetetlen mély hasizmairól a szemed. Egyszerűen nem hiszed el, hogy ilyen hasizmok léteznek! De az egész fizikum olyan egységes képet alkot, amiről mindeki azt hiszi, hogy egy régi veterán versenyzőt láthatunk a színpadon. Pedig neeem! Yvette még most kezdi pályafutását, s míg más kezd belefáradni, ő még most akar tettre kész lenni! Nem lesz ki megállítsa az biztos!

Sztereó: Mióta sportolsz, és mit sportoltál előtte?
Yvette: Szerencsés helyzetben vagyok mert a családom és a férjem családja részéről is rengeteg sportbeli támogatást kaptunk. A férjem is testnevelő mint jómagam. Bár ő inkább a fekvenyomással kacérkodik versenyszinten. Az egész életünket végigkísérte sport. Testneveléstagozatra jártam az általános suliban,majd atlétizáltam és kézilabdáztam egész a főiskola befejezéséig.

Sztereó: A súlyzós edzés?
Yvette: 14 évesen egy olyan baráti körbe csöppentem akik lejártak edzegetni egy egyszerű kis pincébe. Átlagos,régi idők pincéje volt ez. De tetszett a légköre. Ez még Tiszakécskén volt ahol laktunk. Később átkerültem illetve átjártam Kecskemétre és ott folytattam az edzéseket mert az ottani terem sokkal inkább kielégítette az igényeimet jobb felszereltsége miatt. A fősulit már Szegeden kezdtem és ott a testépítés volt az egyik választott sportom.

Sztereó: Pillanatnyilag hol edzel és hol lakol :-) ?
Yvette: Pilannatnyilag Kiskunhalason lakunk és az ottani Apollo edzőteremben edzek ahol nagyon sokat segített a kezdetektől Réz István. De mióta megismerkedtünk ( Eszteró Zsolti segített a testépítő és fitness szakedzői dolgozatomban ) ingajáratban vagyok Kiskunhalas és a szegedi Fit World edzőterem között.

Sztereó: Hogy is jutottunk el a versenyzésig?
Yvette: Maga a testépítés mint versenysport soha nem vonzott.Szeretem a nőisen izmos fizikumot,és ehhez a fitness forma kategória felel meg legjobban. A versenyzés mindig is vonzott de nem voltam magamban biztos. Nem voltam tisztában az étkezéssel, a verseny előtti és a versenyen lévő egyéb járulékos dolgokkal. Ezt mind meg kellett tanulnom. Na ezért is fordultam hozzád.

Sztereó: Mondjuk közben vannak ilyen sportbeli kilengéseid!
Yvette: Igen...időnként a fiúk rábeszélnek egy-egy fekvenyomó versenyre. Pl utoljára a Majsa Kupát nyertem meg abszolútban is.

Sztereó: Karrier vagy család?
Yvette: Én mindig először a családot rakom az első helyre! Van egy két éves kislányom Odett akit nagyon imádok.Az életemet is így szerettem volna felépíteni. Először családalapítás...utána karrierépítés. Kicsit azt is be akartam bizonyítani hogy egy családanya is nézhet ki jól,és lehet egyszerre valaki egyszerre odaadó családanya és versenyképes sportoló.

Sztereó: Ezt a mondatot már egyszer hallottam Gárgyán Rita szájából. :-)
Yvette: Igen Rita az egyik nagy példaképem. A másik akit nagyon kedvelek Bánkuti Gabi.

Sztereó: A felkészülés mennyire viselt meg?
Yvette: Nem viselt meg annyira mint ezt többektől hallottam és olvastam. A nehezebb része az inkább az hogy a család meg én külön koszton vagyunk,mert ugye a versenyfelkészüléshez és a fekvenyomáshoz eléggé különböző étrend szükségeltetik. Ez valahogy úgy nézett ki,hogy amíg a férjem és kislányom eszik addig én mosolyogva hajtom a szobabiciklit. :-) Nameg mivel a kislányom még csak két éves elég nehéz az elhelyezése amíg én edzek. Az esetek nagy részében ott van velem az edzőteremben. De mivel mostmár bölcsis lesz,talán nekem is könnyebb lesz egy kicsit.

Sztereó: Hogy ízlett az első verseny?
Yvette: Újdonság volt. Egyszer láttam eddig versenyt,úgyhogy a színpadi viselkedés,étrend részét még elég "foghíjjasan" tudtam.Ekkor kerestelek meg téged. Innetől arra az étrendre és szinpadi mozgásra hagyatkoztam amit megbeszéltünk és "tanultunk". Sokan úgy gondolják hogy egy színpadra kiállás csak abból áll hogy diétázunk,lebarnítunk és kiállunk a színpadra. DE eláttam hogy ez ennél sokkal összefogottabb. Minden egyes mozdulatot,megfordulást,sétát a színpadon meg kell tanulni! E nélkül nem lehetsz bajnok!

Sztereó: Fent a színpadon?
Yvette: Előtte izgultam,de fent már nem. Az is sokat jelent ha van egy hálás közönséged. Erőt ad! A rutintalanságom még éreztem de minden lehetséges színpadi helyzetet kigyakoroltunk így nem érhetett meglepetés.

Sztereó: Nagy Orsi?
Yvette: Csak újságokban láttam a versenyig. Egy nagyon jól felkészült versenyző és szerintem remek sportember.Sokat jelentett hogy egy sokszoros magyar bajnokkal mérhettem össze magam.

Sztereó: A mezőnyt milyennek láttad kívülről és belülről?
Yvette: Jól felkészült versenyzők voltak. És valóban a színpad mögött sokakat jobbnak látsz magadnál. De megtanultam hogy erre nem szabad figyelni. Mert egy öltözőben látott forma közel sem biztos hogy a színpadon is jól mutat. A legtöbben meglepően kedvesek voltak. És itt szeretném megköszönni Bánkuti Gabinak hogy mint színpad előtti "stylist" segített nekem egy kicsit. Gabi joggal lehet Gárgyán Rita után a magyar fitnessélet kedvelt személyisége.

Sztereó: Beszéljünk a kajáról és az edzésről.
Yvette: Egyszerű mert a lényeg a lecsökkentett szénhidráton volt és a megemelt fehérjebevitelen. A fehérje zömmel Anabolic Whey-ből származott. Ez napi szinten 6-7 adag. Mellette pufirizs és zöldségköret. Néha egy kis csirkemell. Ez a "folyékony" fehérjebevitel sokat segít, és megkönnyíti az ember napját. Finom,telít,könnyen emészthető,...és könnyen elkészíthető.
Edzés: Viszonylag nagy súlyokat használok. ( Pl: Fekvenyomás 60-65 kiló, kar-váll izmokhoz 10-15 kilós kézisúly) Szeretek statikus dolgokat is végezni. Pl. egy-egy sorozat végén megtartani a súlyt. Úgyérzem ez is sokat segít. Amire jobban rá kell feküdnöm az a lábizom. Nem azért mert gyenge,hanem mert idő kell neki hogy beérjen. Minden napomat reggel futással kezdem. A has heti háromszor kap szerepet.

Hétfő: Láb-mell-hát
Kedd: Láb-váll-kar
Szerda: Láb-mell-hát
Csütörtök: Láb-váll-kar
Péntek: Azok az izmok amit épp kicsit fel szeretnék hozni,vagy úgyérzem hogy elbírnak mégegy edzést.
Szombat: Futás
Vasárnap: Pihenés

A láb bár mindennap ott van a gyakorlatok közt,mindig más gyakorlatot kap és csak egy vagy kettő átmozgatóbbat.

Sztereó: A sok futással először megleptél,de be kellett látnom hogy a futás jót tesz neked. ...bár lehet visszaveszek belőle egy picit.
Yvette: A vicces az egészbe hogy időnként el szoktam menni focizni és ilyenkor srácok már rég kidöglöttem amikor én még meg sem izzadtam. Aztán kapnak egy kötényt vagy gólt és teljesen ki vannak idegileg. :-DDD

Sztereó: Célok?
Yvette: Ezévben nagyon szeretném "kibérelni" a dobogós helyeket. Később nemzetközi versenyen részt venni.

Sztereó: Meg tudod csinálni! Sok sikert!
Yvette: Köszönöm a lehetőséget!

Eszteró Zsolt
Sztereó
Címoldal | Sztárprofil | Interjúk | Videók | Vissza


Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
120 kap. 
 / 4.7
5%   4 190 Ft  
3 980 Ft
30 pak. 
 / 4.8
5%   6 490 Ft  
6 165 Ft
%
6 kg 
 / 4.8
20%   29 980 Ft  
23 990 Ft
100 tab. 
 / 4.8
 
2 990 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104378 fénykép található.
Egyéni OB 2004
Darázs Ádám - hordó
Egyéni OB 2004 Darázs Ádám - hordó
Superbody 2014
Superbody 2014
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
Csülök a hikomat 3/3
Csülök a hikomat 3/3
BB.Tv Episode #69.
BB.Tv Episode #69.
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....